Amortyzatory KYB inne tależyki sprężyny
Amortyzatory KYB inne tależyki sprężyny
Witam od razu przepraszam jeśli taki temat był ale bardzo mi zależy na czasie bo samochód stoi rozebrany. Problem polega na tym że kupiłem nowe amortyzatory przednie KYB i się okazało że są inne talerzyki co opiera się sprężyna stare są wyprofilowane i mają taką wypustkę żeby sprężyna wraz z gumą się nie obracały a w nowych to jest okrągłe. I teraz nie wiem czy zwrócić te amortyzatory i szukać takich jak są oryginalne czy wstawić i jeździć
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Od rocznika modelowego 2001 były inne dolne talerzyki -
Domyślam się że kupiłeś amortyzator z takim dolnym talerzykiem czyli tym nowszym:
A masz taki większy z wieloma otworkami:
Więc masz dwie opcje bo przerabiałem to samo ale w druga stronę w poprzedniej A4:
- oddajesz amortyzatory i szukasz pasujących z dolnym talerzykiem
- kupujesz ta dolną gumę pasującą do tego talerzyka nowego
Przełożenie talerzyka raczej nie wchodzi w grę , u mnie przynajmniej to nie pasowało. Zakupiłem wtedy nowe dolne podkładki gumowe i zmontowałem - wszystsko było ok.
Prawdopodbnie zmienili to bo od rocznika modelowego 2001 ta górna i dolna guma są identyczne
cięci kosztów pewno.
Domyślam się że kupiłeś amortyzator z takim dolnym talerzykiem czyli tym nowszym:
A masz taki większy z wieloma otworkami:
Więc masz dwie opcje bo przerabiałem to samo ale w druga stronę w poprzedniej A4:
- oddajesz amortyzatory i szukasz pasujących z dolnym talerzykiem
- kupujesz ta dolną gumę pasującą do tego talerzyka nowego
Przełożenie talerzyka raczej nie wchodzi w grę , u mnie przynajmniej to nie pasowało. Zakupiłem wtedy nowe dolne podkładki gumowe i zmontowałem - wszystsko było ok.
Prawdopodbnie zmienili to bo od rocznika modelowego 2001 ta górna i dolna guma są identyczne