[ A6 C5] ÂŁożyska, jakie kupić?
[ A6 C5] ÂŁożyska, jakie kupić?
Siemanko!
Coś mi tam hałąsuje z tyłu, stawiam na łożyska.
Zdjąłem koło, zacisk, tarczę i dostałem siędo piasty.
Dosyć ciężko się kręci, a jak już ruszę to troszkę słychać łożysko.
Dziwi mnie tylko to, że luzu nie ma ÂŻADNEGO!
Czy to na pewno łożysko? Z obu stron jest tak samo.
Jeśli tak, zastanawiam się jakie łożyska kupić, przeglądam allegro ale nie mogę znaleźć odpowieniej ofety.
Wiem, że FAG jest najlepszą opcją ale zapłacić ponad 500zł za dwa łożyska to nie na moją kieszeń:(
Może mi ktoś pomóc i podesłać link allegro do optymalnych łożysk? Widzę, że rozbieżność cen jest spora więc chciałbym postawić na jakiś pompromis pomiędzy jakością, a ceną.
Pozdrawiam, czekam na pomoc!
Coś mi tam hałąsuje z tyłu, stawiam na łożyska.
Zdjąłem koło, zacisk, tarczę i dostałem siędo piasty.
Dosyć ciężko się kręci, a jak już ruszę to troszkę słychać łożysko.
Dziwi mnie tylko to, że luzu nie ma ÂŻADNEGO!
Czy to na pewno łożysko? Z obu stron jest tak samo.
Jeśli tak, zastanawiam się jakie łożyska kupić, przeglądam allegro ale nie mogę znaleźć odpowieniej ofety.
Wiem, że FAG jest najlepszą opcją ale zapłacić ponad 500zł za dwa łożyska to nie na moją kieszeń:(
Może mi ktoś pomóc i podesłać link allegro do optymalnych łożysk? Widzę, że rozbieżność cen jest spora więc chciałbym postawić na jakiś pompromis pomiędzy jakością, a ceną.
Pozdrawiam, czekam na pomoc!
Audi C5 1.9 TDi Sedan
Audi C6 2.7 TDi Avant
Audi C6 2.7 TDi Avant
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
tutaj masz łożysko firmy GSP , jeśli mam być szczery to nigdy nie miałem styczności z tą firmą, no ale jest już trochę tańsze niż reszta. a FAG rzeczywiście najlepszy...
ja kupowalem jedna firmy FAG za 275 ale musze wymienic jeszcze z drugiej strony i kupie cos tanszego np http://moto.allegro.pl/piasta-kola-tyl- ... 03174.html
jak wytrzyma 60 tys to bedzie dobrze.
jak wytrzyma 60 tys to bedzie dobrze.
jak to jest z łożyskiem do przodu , bo gdzieś pisali ze jest inne do automatu i inne do manuala , w automacie podobno jest grubsza półoś , miałem kupić ale nie chce kupić złego do 2.5 180KM AKE tip. 2002r , tu jest przykładowa aukcja http://allegro.pl/show_item.php?item=1653709335 ale w żadnej nie jest określone czy to do manu czy automata , wiec nie wiem ile w tym prawdy
- tomek3city
- Forum Audi A6 / A7
Witam,
Postanowiłem odświeżyć temat ponieważ być planuję zakup łożyska do koła przedniego. No i jako, że w forumowym niezbędniku jest podane, że najlepiej jest wybrać firmę FAG, tak też zacząłem poszukiwania. I pierwsze strona jaką mi wypluło google prowadzi do rufusa. Czytałem już wcześniej, że to dobry dystrybutor jeśli chodzi o łożyska więc zawitałem do nich na stronkę i tam najdroższe łożysko kosztuje 153pln (producent SKF, o którym też naczytałem się wiele dobrego). Na allegro też można znaleźć łożyska tej firmy po 150pln jak i po 250pln. W czym jest różnica? Można założyć, że te taĂąsze to podróbki? Poleci ktoś sklep internetowy bądź zwykły w okolicach GdaĂąska (Pruszcz GdaĂąski), w którym można kupić tanio i sprawdzone części do Audi? Co sądzicie o zakupie ze strony rufusa?
Postanowiłem odświeżyć temat ponieważ być planuję zakup łożyska do koła przedniego. No i jako, że w forumowym niezbędniku jest podane, że najlepiej jest wybrać firmę FAG, tak też zacząłem poszukiwania. I pierwsze strona jaką mi wypluło google prowadzi do rufusa. Czytałem już wcześniej, że to dobry dystrybutor jeśli chodzi o łożyska więc zawitałem do nich na stronkę i tam najdroższe łożysko kosztuje 153pln (producent SKF, o którym też naczytałem się wiele dobrego). Na allegro też można znaleźć łożyska tej firmy po 150pln jak i po 250pln. W czym jest różnica? Można założyć, że te taĂąsze to podróbki? Poleci ktoś sklep internetowy bądź zwykły w okolicach GdaĂąska (Pruszcz GdaĂąski), w którym można kupić tanio i sprawdzone części do Audi? Co sądzicie o zakupie ze strony rufusa?