Witam,
Mam mały problem i nie mogę znaleźć żadnego pasującego tematu więc zakładam ten. Jak w tytule mam niewielki ubytek powietrza ze złączki przy rozdzielaczu a dokładniej zaworka przedniego lewego koła(czerwony).
Czy ktoś miał podobny przypadek i może mi powiedzieć jak wyjąć i ponownie założyć ten przewód?
Witam,
Mam mały problem i nie mogę znaleźć żadnego pasującego tematu więc zakładam ten. Jak w tytule mam niewielki ubytek powietrza ze złączki przy rozdzielaczu a dokładniej zaworka przedniego lewego koła(czerwony).
Czy ktoś miał podobny przypadek i może mi powiedzieć jak wyjąć i ponownie założyć ten przewód?
Witam.
Pamiętaj, aby na kokpicie włączyć (dwa zewnętrzne przyciski) opcję podnośnik, aby komputer nie świrował z zawieszeniem.
Do rozdzielacza użyłbym WD40 i odkręcił przewód (klucz 10) z którego ucieka powietrze.
Nakrętkę przesuń w kierunku przewodu i utnij przewód z 2-4mm i załóż ponownie wkręcając nakrętkę palcami (aby uniknąć zniszczenia gwintu - aluminium) a następnie dociągnij kluczem, ale nie za mocno. Odpal silnik, aż kompresor uzupełni powietrze i sprawdź preparatem szczelność.
Pozdrawiam.