witam wszystkich , mam dziwne objawy z zawieszeniem mianowicie od 3 tygodni jestem posiadaczem allroada 2.7t , wszystkie miechy wymienione były oraz kompresor,wszystko ładnie działało, ale 3 dni temu wieczorem wsiadłem do auta i z poziomu 2 opadł na 1 i zapaliła się kontrolka poziomowania i świeci cały czas, oraz nie mogę wyłączyc ESP działa ale nie reaguje na przycisk jak również kontrolki od podnoszenia samochodu migną i gasną, na komputerze wyskoczyły 3 błędy :
-przedni prawy czujnik był urwany kabel(zrobione błąd zniknął)
-błąd 65535 którego nie można usunąć
-błąd poziomowania również nie można usunąć
po odpaleniu kompresor wogóle się nie włącza, i zauważyłem że w przednim prawym kole zeszło powietrze i miga dioda na poziomie 1 ale miechy są szczelne w 100%,tyle że auto nie reaguje nawet na tryb podnośnika po wykasowaniu błędów cały czas wyskakuje 65535 oraz poziomowanie, co to może byc , czy przez sterownik może byc problem z wyłączeniem esp??PROSZE O POMOC
po wyjęciu sterownika auto na 3 kołacz stoi normalnie a przednie prawe gdzie miałem uszkodzoną wiązkę opadło , miech jest szczelny, czy przez uszkodzony moduł kompresor nie bedzie działał??
[ Dodano: 2013-01-26, 14:49 ]
proszę weteranów o pomoc pilna sprawa
a6 c5 allroad problem ze sterownikiem?? prosze o pomoc
- Zagór
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
A niby skąd ma wiedzieć, że ma pompować, przecież to sterownik nim zarządza, a nie, że on sobie pompuje cały czas.
Co do ESP, nie mam pojęcia, ale skoro masz problem, może tak być, że są połączone, i w przypadku awarii zawieszenia, systemu ESP nie można wyłączyć - ale tego nie ogarniam, niech się mądrzejsi wypowiedzą
Co do ESP, nie mam pojęcia, ale skoro masz problem, może tak być, że są połączone, i w przypadku awarii zawieszenia, systemu ESP nie można wyłączyć - ale tego nie ogarniam, niech się mądrzejsi wypowiedzą
problem zaczął się 4 dni temu auto miałem ustawione na 2 poziom i fajnie smigało nie opadało na mrozach po nocy wszystko super, aż w środe późnym wieczorem auto mi opadło na poziom 1 i po wciśnięciu esp nie reagowało ale działał i tak już zostało myslałem że może przez mróz i że minie, ale nie minęło , pojechałem na komputer i wyskoczyły 4 błędy zawieszenia że przednie prawe koło nie reaguje, od masy i poziomowania ,65535, po zdjęciu koła okazało sie ,że z wtyczki czujnika urwane są 2 przewody po naprawie oba błędy zniknęły ale auto dalej nic kompresor cisza, dodam że to własnie koło po podniesieniu auta opadło a reszta trzyma ,miechy ok sprawdzane, czy jest możliwośc ,że sterownik tak nagle padł? cały czas wyskakują te 2 błędy 65535 i poziomowanie, sterownik wysłałem do naprawy,tylko czemu to koło opadło a reszta stoi normalnie?
[ Dodano: 2013-01-27, 10:01 ]
to co pomoże mi ktoś?
[ Dodano: 2013-01-27, 10:01 ]
to co pomoże mi ktoś?