Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

A6 C5 Allroad Opadanie równe tyłu + informacja o amortyzator

Zawieszenie
ODPOWIEDZ
dexmen
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

A6 C5 Allroad Opadanie równe tyłu + informacja o amortyzator

Post autor: dexmen » 14 gru 2012, 21:55

Witam wszystkich.
Nie mogę sobie poradzić z opadającym równomiernie tyłem.

Zacznę od tego ze w moim Allroadzie zostało wymienione zawieszenie tylne amortyzatory oryginalne Audi + poduszki Limak mam je na przodzie i jest ok to i na tył kupiłem.
Amortyzatory tylne musiałem kupić oryginalne bo na tych z allegro auto na 3 poziomie skakało jak piłka pingpongowa.
Na początku auto opadało na jedna tylko stronę ale to z mojej winy gdyż nie kupiłem zestawu naprawczego (oringow),
po wymianie oringów auto całym tyłem opada równo.
W czym może być problem? Błędów w zawieszeniu nie ma.
Czy może to być akumulator ciśnienia i z tylu schodziło by szybciej niż z przodu?
Jakim objawem byłoby uszkodzenie rozdzielacza ciśnienia?
Proszę o jakieś wskazówki

Dodam jeszcze dla zainteresowanych ze przód tez przerabiałem i te ze stanów i te z allegro a w końcu też kupiłem oryginalne, myślę ze te z allegro to totalna tania podróba przestrzegam przed zakupem.
Przednie zaczęły pukać, przy probie reklamacji sprzedawca nie miał możliwości sprawdzenia ich i odesłał twierdząc ze wszystko ok.

Amortyzatory ze stanów natomiast wylały po 3 miesiącach jednak pieniądze odzyskałem sprzedawca twierdził ze miał wadliwa partie bo nie byłem pierwszy.
Jednak na tym się nie skończyło wylane amortyzatory uszkodziły koszyczki trzymające odboje, jest to twardy plastik który powbijał się w poduszki które musiałem wymienić na własny koszt.

Tak wiec pamiętajcie "Chytry dwa razy traci " oto mój przykład.
Dawid

Awatar użytkownika
czarnycp
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: czarnycp » 28 lut 2013, 14:46

Problem już rozwiązany? W pierwszej kolejności trzeba szukać nieszczelności tam gdzie było "grzebane" a jak to nie pomoże to wtedy atakować zbiornik ciśnienia i rozdzielacz. Wymieniałem przednie mieszki i też tak miałem, w jednym zawinął się oring na amorze a z drugiej strony winny był zacisk wężyka przy miechu, aby to znaleźć musiałem przód oprzeć na kołkach i spryskać cały układ wodą z pianą z butelki po Mr Muscle :)
Dodam jeszcze dla zainteresowanych ze przód tez przerabiałem i te ze stanów i te z allegro a w końcu też kupiłem oryginalne, myślę ze te z allegro to totalna tania podróba przestrzegam przed zakupem.
Przednie zaczęły pukać, przy probie reklamacji sprzedawca nie miał możliwości sprawdzenia ich i odesłał twierdząc ze wszystko ok.
Tu piszesz o amorach czy miechach? Amory dlaczego wymieniałeś? U mnie chyba stukają chociaż są sprawne, też tak miałeś?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja