Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Tykający przegub

Zawieszenie
ODPOWIEDZ
konrado8509
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Tykający przegub

Post autor: konrado8509 » 18 lip 2010, 16:39

Odnalazłem juz przyczyne tykania w kole wymieniłem przegub i to było to.
Teraz zaczyna mi sie robic to samo w 2 kole tylko ze troszkę inaczej dlatego ze tyka nie tylko podczas rusznia na skreconych kołach lecz gdy jade na prostych kołach po wertepach tez tyka a na prostej drodze tykało ale przejechałem 500 km i ustało teraz tyka tylko na skreconych lub na wertepach na prostej drodze jest cisza.
I tutaj moje pytanie czy na takim tykającym przegubie mozna jeszcze troche km przejezdzic jezdząc ostroznie nie gwałtownie. Nie napawiłem tego poniewaz nie miałem czasu a gdy sie za to zabrałem okazało sie ze śruba od przegubu jest imbusowa i nie ma gdzie klucza włozyc bo jest tak wytarta poprzedni właściciel próbował ja na siłe odkręcic i ja starł pozostało jedynie ja rozwiercic.. A musze jechac we wtorek do Koszalina.
konrado8509

Awatar użytkownika
marek [a6]
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marek
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: marek [a6] » 18 lip 2010, 17:36

witam. zdecydowanie nie polecam jazdy na takim przegubie tym bardziej w dłuższe trasy jak strzeli to jesteś uziemiony. myślę że chłopaki z forum też odradzą ci jazdy z takim przegubem.pozdro
tylko quatrro !!!

Oxygen
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Oxygen » 18 lip 2010, 17:39

Ja też nie polecam dalszej jazdy. Mi kiedyś wypadła półoś z przegubu, na szczęście jak ruszałem ze skrzyżowania, a nie w czasie jazdy w trasie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja