[C4 Avant] regulacja linki hamulca recznego
[C4 Avant] regulacja linki hamulca recznego
Powiedzcie gdzie moge znalesc w 100 regulacje linki hamulca recznego. Rozebralem caly tunel nad recznym, a tam nic.
Jestes pewien? Wlasnie tez tak myslalem i wszedlem pod auto, ale nie mialem zadnego swiatla, wiec za duzo nie widzialem.
Z tego co udalo mi sie zobaczyc to te linki wychodza z takiego jakby tunelu nad tlumikiem, ale to jest juz zaraz przed nadkolami, a wczesniej z tego co na szybko patrzone to ida tym tunelem.
Z tego co udalo mi sie zobaczyc to te linki wychodza z takiego jakby tunelu nad tlumikiem, ale to jest juz zaraz przed nadkolami, a wczesniej z tego co na szybko patrzone to ida tym tunelem.
Podciagnalem ta linke recznego, tak ze teraz jak zaciagam reczny to czuc juz opor. Jestem w stanie zaciagnac go max na 4 zabek. Niestety hamulec dalej nie dziala. Sciagnalem tyle kolo, zeby zobaczyc jak to wyglada. W momencie gdy zaciagne hamulec linka jest napieta, ale ten element na ktorym jest sprezyna (prawdopodobnie do odbijania) nawet sie nie porusza (ten element ma dzialac jak zawias?). Co proponujecie zrobic? Moze za malo ja podciagnalem?
W zalaczniku jest obrazek na ktorym zaznaczylem czerwonym kolorem element do ktorego jest doprowadzona linka i ktory po zaciagnieciu recznego nawet sie nie porusza (a chyba powinien?).
W zalaczniku jest obrazek na ktorym zaznaczylem czerwonym kolorem element do ktorego jest doprowadzona linka i ktory po zaciagnieciu recznego nawet sie nie porusza (a chyba powinien?).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
zrobilem tak, narazie tylko na jednym kole i z tego co zauwazylem mozna juz zaciagnac hamulec i lapie, ale jak zwolnie reczny to dalej trzyma. sprawa wyglada tak, ze linka po spuszczeniu nie zaczyna wystawac z uchwytu, wiec problem nie jest chyba w tym uchwycie-zawiasie (na ktorym sa sprezyny), ale w samej lince, ktora go nie puszcza. recznie daje sie cofnac caly zawias i wszystko jest okej.
w czym rzecz?
w czym rzecz?
- Dominik Gabruś
- Forum Audi A6 / A7