[A6 C4]PRoblem z hamulcami-automat 94r
[A6 C4]PRoblem z hamulcami-automat 94r
Witam nie mogłem znaleźć na forum więc założyłem nowy temat.
Od jakiegoś czasu przy hamowaniu słychać jak by takie buczenie i odbija mi pedał hamulca w górę. Zastanawiam się czy to ma coś wspólnego z ABS.? Czy po prostu coś innego się dzieje z hamulcami. Czy może się wykruszyła tarcza hamulca o ile to możliwe.
Proszę o odpowiedź.
Nazywaj poprawnie tematy.
Od jakiegoś czasu przy hamowaniu słychać jak by takie buczenie i odbija mi pedał hamulca w górę. Zastanawiam się czy to ma coś wspólnego z ABS.? Czy po prostu coś innego się dzieje z hamulcami. Czy może się wykruszyła tarcza hamulca o ile to możliwe.
Proszę o odpowiedź.
Nazywaj poprawnie tematy.
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2008, 09:30 przez elmek13, łącznie zmieniany 1 raz.
Elemelek Mistrz w układaniu butelek.
kolego, ja bym sprawdzil na twoim miejscu grubość tarcz, czy nie sa one juz zbyt cienkie i moze sie któras zaczyna krzywic, a to jest niebezpieczne
Audi A6 Avant - sportowe kombi
Przekręcamy kluczyk i do uszu dolatuje przyjemny pomruk silnika...
Wciskamy pedał przyspieszenia i niewidzialna siła wciska nas w fotel - bardzo wygodny fotel ... :-D
Przekręcamy kluczyk i do uszu dolatuje przyjemny pomruk silnika...
Wciskamy pedał przyspieszenia i niewidzialna siła wciska nas w fotel - bardzo wygodny fotel ... :-D
- Dominik Gabruś
- Forum Audi A6 / A7
Witam!
Buczenie i odbijanie pedału świadczy chyba że działa pompa abs. Miałem taki problem kiedyś w Astrze-u mnie był uszkodzony czujnik w jednym z kół i dla komputera abs'u to był chyba odczyt jako zablokowane koło wiec odbijał.
Sprawdz czujniki ale to już chyba w warsztacie-sam najpierw zobacz czy sa całe przewody idące do czujników, czy czujniki nie skorodowane+porady kolegów j/w.
czy auto nie zachowuje sie dziwnie przy hamowaniu? Nie ściąga?
pozdrawiam :mrgreen:
Buczenie i odbijanie pedału świadczy chyba że działa pompa abs. Miałem taki problem kiedyś w Astrze-u mnie był uszkodzony czujnik w jednym z kół i dla komputera abs'u to był chyba odczyt jako zablokowane koło wiec odbijał.
Sprawdz czujniki ale to już chyba w warsztacie-sam najpierw zobacz czy sa całe przewody idące do czujników, czy czujniki nie skorodowane+porady kolegów j/w.
czy auto nie zachowuje sie dziwnie przy hamowaniu? Nie ściąga?
pozdrawiam :mrgreen:
AEL Quattro Nivo
Wiem, że to na 100 %,ze ABS ponieważ dziś rano jadąć autem nagle zapaliła się dioda Od ABS i włączył przekaźnik od ręcznego migając, że mnie ostrzega czy jakoś tak. .Co należy teraz z tym zrobić.?
Ps. Po wyłączeniu i włączeniu stacyjki znikło wszystko i nie pikało już ale dalej się robiło jak wcześniej pisałem.
Ps. Po wyłączeniu i włączeniu stacyjki znikło wszystko i nie pikało już ale dalej się robiło jak wcześniej pisałem.
- Dominik Gabruś
- Forum Audi A6 / A7
Przyznam się, że od wczoraj nie miałem kiedy :oops: ale postaram się jak najszybciej to zrobić. dziękuję za podpowiedź.
W skrócie wyszło to tak, że zostały wymienione hamulce z przodu ponieważ tarły już po tym kabelku w hamulcach. Prócz tego muszę się dobrać do ABS tylko gdzie to ustrojstwo się znajduje.?
W skrócie wyszło to tak, że zostały wymienione hamulce z przodu ponieważ tarły już po tym kabelku w hamulcach. Prócz tego muszę się dobrać do ABS tylko gdzie to ustrojstwo się znajduje.?