Witam
Niedawno postanowiłem wymienić amortyzatory (tył) przy moim audi. Wszystko dobrze szło do momentu kiedy zacząłem dokręcać śruby. Brak wyczucia doprowadziło do ukręcenia szpilki, FUCK. I teraz czy mogę w miejscu szpilki wywiercić otwór na wylot i wstawić tam śrubę czy może dowiercę się do zbiornika z paliwem?
[c4 2.5tdi] problem z amortyzatorami
-
- Forum Audi A6 / A7
jeśli rozbierzesz tapicerki bagażnika i nie znajdziesz wspawanych szpilek to.... się nie martw. One są, tyle że podłoga bagażnika jest podwójna (przynajmniej tak jest w avancie). W takim przypadku - jeśli masz miejsce - najlepiej wiercić od strony zewnętrznej dokładnie w szpilce, a jak przejdzie to jeszcze wyżej żeby się przebić przez górną blachę podłogi bagażnika. wtedy ten otwór w blasze bagażnika powiększasz już od bagażnika tak, żeby przeszedł łeb śruby, wkładasz śrube i albo skręcasz przytrzymując od góry śrubę, albo możesz przyspawać sobie śrubę na stałe (ja robiłem to 1 rozwiazanie z 2 powodów: brak spawarki i niepewność czy pospawane wyjdzie na tyle prosto żeby amorek pasował).
jeśli namieszałem i takie rozwiązanie jest tylko w avancie, lub tylko w quattro - mam nadzieję że i tak się komuś przyda
jeśli namieszałem i takie rozwiązanie jest tylko w avancie, lub tylko w quattro - mam nadzieję że i tak się komuś przyda

info. dla Moderatora: profil został poprawiony a mianowicie rok produkcji który przeoczyłem.
Odnośnie tematu:
Dzięki Panowie za wskazówki. Jutro rozpocznę wiercenie i zobaczę co z tego wyjdzie.
[ Dodano: 2009-11-14, 15:27 ]
Witam ponownie.
Dziś właśnie skończyłem pracę. W miejscu szpilki nawierciłem otwór i tak jak powiedziałeś ARTHURR u mnie też jest podwójna podłoga.
Otwór wywierciłem tylko w jednej części (od zewnątrz) i go nagwintowałem :mrgreen: . W tym miejscu grubość blachy wynosi 3 mm i w zupełności wystarczy. Wkręciłem śrubę i trzyma.
Dzięki wszystkim za pomoc.
Odnośnie tematu:
Dzięki Panowie za wskazówki. Jutro rozpocznę wiercenie i zobaczę co z tego wyjdzie.
[ Dodano: 2009-11-14, 15:27 ]
Witam ponownie.
Dziś właśnie skończyłem pracę. W miejscu szpilki nawierciłem otwór i tak jak powiedziałeś ARTHURR u mnie też jest podwójna podłoga.
Otwór wywierciłem tylko w jednej części (od zewnątrz) i go nagwintowałem :mrgreen: . W tym miejscu grubość blachy wynosi 3 mm i w zupełności wystarczy. Wkręciłem śrubę i trzyma.
Dzięki wszystkim za pomoc.