Witam wszystkich
Mam pytanie, gdzie najlepiej w województwie śląskim zgłośić sie na regenerację i wymianę maglownicy w moim cudeńku?? Jak ktoś może polecić jakiś warsztat będę wdzięczny, Dokładnie chodzi o okolice Katowice, Chorzów, Siemianowice Sląskie, Bytom.
[A6 C4 quattro] Maglownica - przekładnia kierownicza
Witaj. Też mam problem z przekładnią. Z wiadomości zaczerpniętych u mojego mechanika oraz osób z forum doszedłem do wniosku, że nie opłaci się regenerować przekładni. Znajdź na szrocie używkę w dobrym stanie i zapakuj ją na miejsce starej 
Mechanik powiedział mi, że regenerowana przekładnia już po roku znowu może ciec. Poza tym jest to koszt ok 6 stówek plus wymontowanie i zamontowanie.
Myślę, że na szrocie znajdziesz taniej
W mojej starej "secie" - "cygarecie" przekładnia też ciekła
Auto jeździło tak 5 lat i jeździ dalej
i nic z nią się nie dzieje
Co czas dolewka i tyle. Dlatego ja póki co zostawiam ten problem w spokoju z kilku powodów. Raz, że nie mam pieniędzy póki co, dwa, że płynu ubywa niewiele 

Mechanik powiedział mi, że regenerowana przekładnia już po roku znowu może ciec. Poza tym jest to koszt ok 6 stówek plus wymontowanie i zamontowanie.
Myślę, że na szrocie znajdziesz taniej

W mojej starej "secie" - "cygarecie" przekładnia też ciekła

- spinacz2100
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szubert
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Ja bym proponował samemu zmienić to nic skomplikowanego i trudnego.Kilka godzin w garażu i będzie po sprawie.Raz że zaoszczędzisz a drugie będzies miałą dobrze zrobione a nie jak u większości darmoziadów którzy nawet do szufli się nie nadają a uważają się za wielkich mechaników, ale to moje zdanie...
Re: WITAM
a6-c4-25tdi-ael-q-wyciek-z-przekladni-vt21274.htmmariusz... pisze:czy maglownice są wszystkie takie same w audi A6 C4 ?
tu znajdziesz odpowiedź jakie są