Witam was
ostatnio robiłem zbieżność bo zaczęło mi ciąć opony od środka i okazało się że kąt pochylenia koła jest źle ustawiony... no i wszystko by było dobrze jakby nie to że koleś już na maksa przesunął te obsady ale kąt dalej jest nieprawidłowy...
miał już ktoś taki problem?? co zrobić żeby ustawić prawidłowo ten kąt??
poniżej zamieszczam log
LEWY PRZÓD,
POCZÂĄTKOWE: -0*42'
SPECYFIKACJE: MIN: -1*05' MAX: -0*05'
KOńCOWE: -1*18'
PRAWY PRZÓD,
POCZÂĄTKOWE: -1*12'
SPECYFIKACJE: MIN: -1*05' MAX: -0*05'
KOńCOWE: -1*12'
jest w miarę dobrze czy lipa??
może ktoś się na tym zna...
[C4 2.6] Kąt pochylenia koła
- gumisv6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 204KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
tzn nie rozumiem jak z dobrego złe??
jedno co mnie martwi to co z tym zrobić... mechanik ten co mi to ustawiał mówił żebym wyciął bardziej te rowki na obsadach ale ja nie mam pojęcia... może mógłby to ktoś potwierdzić że będą po tym rezultaty jak tak to na pewno się to zrobi jakoś...
i ciekawi mnie bardzo co może być przyczyną tego...
zastanawiam się czy to przypadkiem nie po wymianie amortyzatorów bo zaraz po tym założyłem nowe gumy, a stare raczej nie były zjedzone bardzo z jednej strony tylko całościowo więc pewnie było dobrze...
podlece jeszcze na zimówkach jutro sprawdzę bo też parę KM zrobiłem na nich i też by zjadło...
może to przez szerokie gumy??
przód 225/45 R17
tył 235/45 R17
jedno co mnie martwi to co z tym zrobić... mechanik ten co mi to ustawiał mówił żebym wyciął bardziej te rowki na obsadach ale ja nie mam pojęcia... może mógłby to ktoś potwierdzić że będą po tym rezultaty jak tak to na pewno się to zrobi jakoś...
i ciekawi mnie bardzo co może być przyczyną tego...
zastanawiam się czy to przypadkiem nie po wymianie amortyzatorów bo zaraz po tym założyłem nowe gumy, a stare raczej nie były zjedzone bardzo z jednej strony tylko całościowo więc pewnie było dobrze...
podlece jeszcze na zimówkach jutro sprawdzę bo też parę KM zrobiłem na nich i też by zjadło...
może to przez szerokie gumy??
przód 225/45 R17
tył 235/45 R17