(A6 C4 2.5TDI) Problem z ABS-em, zapala sie kontrolka.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Riczi
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
(A6 C4 2.5TDI) Problem z ABS-em, zapala sie kontrolka.
Mam problem z ABSem, mianowicie, gdy np. dojezdzam do swiateł lub chce sie zatrzymac to od predkosci 40km/h do 0km/h slysze jak działa ABS (takie tyrkotanie) no i oczywiscie na pedale tez czuc, oprócz tego kiedys jak wiechałem do wiekszej dziury to sie zapalał ABS, obecnie na dziurach sie nie zapala ale gdy jade chwilke 30-40km/h to sie odrazu zapala kontrolka ABSu( wiadomo wtedy jest jazda bez ABSu), wtedy musze wyłączyc zapłan i na nowo zapalic samochód i jest ok. Wymieniłem przednie czujniki ABSu i dalej to samo, miał ktoś taki problem i wie jak to rozwiązać??
czy wymieniałeś łożyska z tylu? jeśli tak to dociągnij śrube centralną o pól obrotu pomoże tarcza abs (tzw impulsator)musi chodzić idealnie przed czujnikiem bo wtedy takie szopki się dzieją. przy szbszej jeżdzie nic się nie dzieje a jak dojeżdżasz i już masz się zatrzymywać włącza się ABS. miałem to samo zbyt duży luz na łożysku albo żle osadzony (pogięty jeśli jest z blachy) ten impulsator taka perforowana tarczka na tarczy hamulcowej
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Riczi
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Skrzynia: S-tronic
łożysk nie wymianiałem, ale sprawdze to, może rzeczywiście pomoże, dzieki za radedaruch pisze:czy wymieniałeś łożyska z tylu?

[ Dodano: 2010-03-10, 20:51 ]
daruch pisze:czy wymieniałeś łożyska z tylu? jeśli tak to dociągnij śrube centralną o pól obrotu pomoże tarcza abs (tzw impulsator)musi chodzić idealnie przed czujnikiem bo wtedy takie szopki się dzieją. przy szbszej jeżdzie nic się nie dzieje a jak dojeżdżasz i już masz się zatrzymywać włącza się ABS. miałem to samo zbyt duży luz na łożysku albo żle osadzony (pogięty jeśli jest z blachy) ten impulsator taka perforowana tarczka na tarczy hamulcowej
Luzy delikatne byly, wszystko poprawione wyczyszczone, dociągnięte ale niestety dalej to samo:(
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Skrzynia: Manual