Witam koledzy,
za chwil kilka mechanik będzie mi wymieniał rozrząd, a ja będę regenerował w tym czasie sprzęgło i mechatronikę w moim s-tronicu.
Co za tym idzie silnik i skrzynia wyjadą z samochodu, wcześniej oczywiście tryb podnośnika.
Dla bezpieczeństwa przed ich wyjęciem z budy muszę rozłączyć akumulator i teraz pojawia się pytanie, czy brak zasilania spowoduje wyłączenie trybu podnośnika w zawieszeniu pneumatycznym?
Dzięki z góry za odpowiedź.
Tryb podnośnika na rozłaczonym akumulatorze
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzy$$
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.2CDI 150KM
- Napęd: 4WD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Re: Tryb podnośnika na rozłaczonym akumulatorze
nie spowoduje wylaczenia trybu podnośnika możesz smialo odlaczac
- sabuk2006
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kazimierz
- Rocznik: 2001
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 250KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
Witam.
Tak jak kolega wyżej napisał, nic się nie stanie.
Tryb podnośnika jest przewidziany gdy auto jest podnoszone, czy to lewarkiem czy podnośnikiem po to, aby komputer nie głupiał i nie wyrównywał, nie poziomował całego auta, a w dodatku aby kompresor nie potrzebnie pracował. Odpięcie akumulatora nie ma wpływu na zapamiętanie Twojej decyzji.
Pozdrawiam.
Tak jak kolega wyżej napisał, nic się nie stanie.
Tryb podnośnika jest przewidziany gdy auto jest podnoszone, czy to lewarkiem czy podnośnikiem po to, aby komputer nie głupiał i nie wyrównywał, nie poziomował całego auta, a w dodatku aby kompresor nie potrzebnie pracował. Odpięcie akumulatora nie ma wpływu na zapamiętanie Twojej decyzji.
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szajn
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Dziękuje za cenne informacje
- sabuk2006
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kazimierz
- Rocznik: 2001
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 250KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Witam.
W moim przypadku jak coś robię na kanale z zawieszeniem, dźwigam auto na najwyższy, czyli IV poziom i trzymając dwa przyciski od podnoszenia i opuszczanie na desce, pojawia się pomarańczowa ikonka, czyli układ poziomowania jest zablokowany. Tu wszystko ok.
Ale taką samą czynność (blokowanie kompresora) można wykonać na III jak i na II i chyba na I poziomie.
Jak to się ma do trybu podnośnika, czyli IV poziomu a np. II lub I poziom ? Nie wiem (to, że auto jest wyżej, to wiem bo i wygodniej jest dla mnie)
Ktoś może to wyjaśnić ? Czy musi być stosowany tylko i wyłącznie IV poziom, robiąc coś przy zawieszeniu.
Pozdrawiam.