Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Problem z podgrzewaną kierownicą

Wnętrze
ODPOWIEDZ
arknow
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Arek
Rocznik: 2021
Moje auto: A6 C8
Nadwozie: Avant
Silnik: V6 3.0 l
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Problem z podgrzewaną kierownicą

Post autor: arknow » 07 gru 2024, 14:23

Cześć,

Panie i Panowie chciałbym prosić Was o pomoc w ocenieniu jak działa (a raczej z jaką mocą grzania) działa Wam kierownica podgrzewana w waszych A6.

Opiszę w kilku zdaniach mój problem. Odkupiłem z Audi Select używaną A6 C8 V6 w chyba najbogatszej wersji gdzie w samym ogłoszeniu czy nawet w rozmowie z opiekunem Audi o kilku jego bolączkach nie było ani słowa. Sprawdzaliśmy logi serwisowe i wszystko na papierze wyglądało wzorowo ale po czasie zauważyłem problem z grzaniem kierownicy. Ona grzeje ale bardzo subtelnie. W moim poprzednich autach (również grupa VAG), kierownica grzała zdecydowanie mocniej natomiast w przypadku obecnego mojego auta dopiero czuć tą różnicę kiedy w kabinie jest zimno i włącze ogrzewanie jeszcze przed rozgrzaniem silnika. Kiedy mamy już temperaturę w aucie, nie jestem w stanie stwierdzić czy grzanie jest włączone czy jest wyłączone... Wydaję mi się że coś jest nie halo.

Auto oddałem do serwisu Audi ale dostałem zwrotę że to tak może działać i żebym nie porównywał tego do innych auto bo to często induwidualne ustawienia... Brzmi niedorzecznie. Również poinformowano mnie że kierownica mogłabyć ponownie obszyta ale nie było takiego wpisu w logach serwisowych. Auto było użytkowane przez dwa lata przez jakiegoś pana prezesika więc nie łykam tej bajeczki że obszył sobie kierownicę na własnę rękę w jakimś przydrożnym serwisie...

Chciałbym żebyśmy dali mi tylko znać jak grzanie działa u Was. Czy macie podobne odczucia w waszych A6 czy jednak ta różnica między zimna kierownicą, a z działającym ogrzewaniem jest wyczuwana bez żadnych znaków zapytania! :)

Dzięki serdeczne za pomoc

Robin_1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2018
Moje auto: A6 C8
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Re: Problem z podgrzewaną kierownicą

Post autor: Robin_1 » 09 gru 2024, 11:25

Temperaturę kierownicy można ustawić w adaptacji. Może ktoś miał za gorąco i sobie przestawił na mniej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C8 (2018- )”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl