Od czego jest ta kostka? Czy może być od airbagów, czy od napinaczy pasa?
Czy na krawędzi fotela musi być oznaczenie airbag aby były poduszki w fotelu?
PS W jednym z postów Qris napisał:
"1. Napis AIRBAG wcale nie musi występować
2. Wcześniejsze modele pomimo występowania poduchy w siedzeniach nie miały żadnych plastików z napisem AIRBAG
3. Nawet z kodów wyposażenia nie odczytasz tego w 100%
A teraz co i dlaczego?
1&2 Nie występuje przez niewidoczność:-) Otóż na początku produkcji 97-98 zamiast plastiku była taka czarna metka na rancie fotela(podparcia), taki czarny kawałek skóry. Inna sprawa to to że poduchę można spokojnie wymacać na boku fotela obok słupka bocznego. Jest pianka od dołu coś koło 15cm potem poducha poducha twarde i znowu gąbka. "
Znalazłem na siedzisku czarną metkę czy oznacza to, że mam airbagi w fotelach bez oznaczenia tylko z inną, mniejszą, żółtą kostką?
Na forum A3 znalazłem opis podłączenia poduszki fotela przed i polifcie. Na zdjęciach widać kostkę taką jak mam w starych fotelach (w A3 poliftową) oraz kostkę jaka jest w kubełkach (w A3 przedliftowa):
poliftowa
przedliftowa
przedlift wtyczka:
pin 1 żółto/szary (+)
pin 2 żółto/brązowy (-)
polift wtyczka 4ro pinowa pasażer (mówimy o wiązce auta)
pin 1 żółto/szary
pin 2 żółto/brązowy
pin 3 brązowy (masa)
Czy ktoś może potwierdzić, że w A6 jest tak samo i moge podłączyć wg ww. schematu?
Problem rozwiązany

Z okrągłej wtyczki, dwu pinowej od strony fotela podłączyłem przewód koloru czarnego pod pin1 wtyczki czteropinowej z trzema przewodami od strony samochodu a przewód koloru niebieskiego pod pin2.