Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[Audi A6 C5] Zmiana foteli na pelna elektryke...

Wnętrze
axe
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

[Audi A6 C5] Zmiana foteli na pelna elektryke...

Post autor: axe » 06 lis 2009, 11:07

Zakladam ze mam fotel tylko z elektryczna regulacja wysokosci i uwypuklenia oparcia. Przesuw przod/tyl, pochylenie oparcia manualne. Czy zmiana na fotel w pelni elektryczny wiaze sie z dociaganiem jakis dodatkowych kabli czy wymiana odbywa sie tylko przepinki wtyczek i przykreceniu do prowadnic?

A6 po lifcie jezeli to ma jakiekolwiek znaczenie.

Pozdro
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7

axe
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: axe » 06 lis 2009, 12:40

censored pisze:Nie wiem jak na 100% wygląda przekładka , bo nie wymieniałem ale na 100% cała elektryka jest w środku fotela , więc jak dla mnie , teoretycznie , to tylko przepiąć kostki :)
Moj maly umysl ma taki sam punkt widzenia. Ale czekam tez na odpowiedz praktykow :)
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7

piter

Post autor: piter » 06 lis 2009, 17:02

axe, Mam w ten sam sposób skonstruowane fotele co Ty ale jeśli chodzi o założenie pełnej elektryki to raczej na pewno powinny być domontowane jakieś siłowniki plus osobny moduł. Mowię o automatycznym przesuwaniu fotela w przód i tył oraz składanie oparć. Ów moduł powinien również zawierać możliwość zapamiętywania trzech osobnych ustawień foteli. To nie jest taka prosta sprawa i wydaje mi się że chyba najlepszym rozwiązaniem jest wymiana foteli zawierających pełną opcje elektryki.

servi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: servi » 12 lis 2009, 21:31

Cześć, przerabiałem ten temat u siebie i jak pamiętam to trochę się to w środku różni, na pewno są dodatkowe siłowniki. Ja u siebie poszedłem najprostszą drogą i kupiłem fotele w pełnej elektryce ale tanio z kiepską, zniszczoną skórą- założyłem skórkę z moich foteli na bebechy z kupionych i po sprawie. Teraz mam full regulowane elektrycznie.

Co do memory foteli to proponuje sobie odpuścić, ja długo szukałem gratów do tego i informacji jak to zrobić i w końcu sobie odpuściłem ale jak masz więcej cierpliwości <ok>

wydaje mi się że w ten sposób zrobisz sobie elektryke najszybciej i w sumie najtaniej bo szukanie i kompletowanie cześci na pewno połknie wiele pieniędzy i czasu a fotele są np. na allegro- szukaj zniszczonych zewnętrznie za małe pieniądze i przekładka skórki <ok>

axe
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: axe » 13 lis 2009, 11:53

Witia pisze:
servi pisze:Ja u siebie poszedłem najprostszą drogą i kupiłem fotele w pełnej elektryce
servi, wydaje mi się że kolega axe, chce zrobić to samo , ale zadał pytanie czy będzie musiał prowadzić osobną wiązkę ?
tak - chodzilo mi o same napedy bez historii typu pamiec itd
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7

servi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: servi » 13 lis 2009, 22:58

aha to troche sie zapedzilem :oops:

u mnie zadnych dodatkowych wiązek nie potrzeba było, wszystko po wpięciu tych co są zaczęło pieknie działać :-D

Awatar użytkownika
rash
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rash » 26 mar 2010, 08:10

Odgrzebię jeszcze temat, bo zastanawiam się nad wymianą foteli. Fotele w pełni elektryczne mają i tak regulowane ręcznie przesuwanie przód/tył - tak? A jeżeli chodzi o regulację góra dół, to da się, może coś odkręcając/dokręcając bardziej wypoziomować siedzenie?

smurf
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: smurf » 26 mar 2010, 10:16

Ustawienia zależą chyba od wersji fotela. Są te ustawiane full elektrycznie i są te które w połowie. Na allegro mozna sobie kuknąć że nie wszystkie elektryczne mają pełną regulację.
"Na tym właśnie polega piękno życia, że jestem autorem sytuacji nie do przebicia..."
Audi A6 Avant 2.5 TDi
Probe 2.5 v6

Awatar użytkownika
rash
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rash » 26 mar 2010, 10:35

Witia pisze:
rash pisze:Fotele w pełni elektryczne mają i tak regulowane ręcznie przesuwanie przód/tył - tak?
Nie. Wszystko jest regulowane elektrycznie <ok>
[url=http://images45.fotosik.pl/277/2afd963a481eb9e5m.jpg]Obrazek[/URL]
O widzisz i takiej informacji potrzebowałem - wielkie dzięki. :) Chyba będę musiał się oglądnąć za takimi, bo od roku nie mogę się dopasować do tych siedzeń. A nie orientujesz się, czy zmiana tapicerki na moją to jakaś większa sprawa?

Awatar użytkownika
K@MiL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
Kontakt:

Post autor: K@MiL » 26 mar 2010, 14:59

piter pisze:Ów moduł powinien również zawierać możliwość zapamiętywania trzech osobnych ustawień foteli.
To akurat jest dodatek do foteli który można później domontować. Także aby fotele były w pełni elektryczne starczą same fotele i okablowanie. Moduł pamięci foteli można albo sobie podarować (jak komuś nie zależy) albo dokupić/domontować później.
Akurat mam w pełni fotele w prądzie i jest tam:
-regulacja przód/tył
-regulacja wysokości góra/dół
-regulacja oparcia/pochylenia fotela
-regulacja odcinka lędźwiowego
-podgrzewane dupki :->

Awatar użytkownika
helmut28
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: helmut28 » 02 lip 2010, 23:58

Proszę o radę. Obecnie mam w aucie podgrzewane przednie fotele z elektryczną regulacją wysokości, reszta jest manualna.
Kupiłem skórzane fotele tez podgrzewane, również elektrycznie ustawiana wysokość, jedynie dodatkowo jest kółeczko do ustawienia wypukłości pod kręgosłup. Czy będę miał problemy z podłączeniem tych foteli w stare kostki???

Fotele kupione i zapłacone i jada do mnie kurierem, a ja chyba dzisiaj nie zasnę, bo nie doczytałem na forum nigdzie jasno czy będę miał jakieś komplikacje.

Dzięki za pomoc
P.S. Nie jestem pierwszy, który o to pyta.

[ Dodano: 2010-07-06, 11:41 ]
Widzę, że nikt mi nie odpowiedział.
Dzisiaj dotarła do mnie piękna skórka, może wrzucę zdjęcia po montażu.
Największym zaskoczeniem jednak były tylne boczne poduszki powietrzne, oraz kable od podgrzewanej tylnej kanapy.

Bardzo kusi mnie montaż tych dwóch elementów....ale sma tego nie ruszę, bo na chcłoski rozum to podłączył bym tylne boczne kabelkami do przednich ...ale tak nie zrobię, bo znając życie to by mi jeszcze coś wystrzeliło, albo się spaliło.

Czy ktoś może miał podobną sytuację i podłączał tylne poduszki i podgrzewana kanapę.
Najbardziej zależałoby mi na poduchach.

Pozdrawiam
było audi 80 b4, potem a6 c5 2,4, teraz a6 c6 2,0 tfsi.....only audiiiii

Awatar użytkownika
airwolff
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: airwolff » 22 lip 2011, 16:27

Koledzy nie chcę zakładać nowego tematu więc podepną się pod ten. Od pewnego czasu noszę się z zamiarem "doposażenia" swojej niuni w fotele z full elektryką oczywiście w skórze, w związku z tym mam pytanie czy komplet foteli z "angola" będzie pasował do wersji europejskiej oraz czy mogą to być fotele z wersji allroad?

RaKo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: RaKo » 22 lip 2011, 18:11

airwolff, będzie,mogą :p

raggaman
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Radek
Rocznik: 1997
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8T AEB 150KM
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: raggaman » 29 sie 2011, 23:47

Panowie mam fotela z el. reg. lędźwi i regulowaną wysokość. Zakupiłem fotele które mają dodatkowo przesuwanie tył/ przód. Rozumiem, że wszystko jest P&P.. wrzucam, podpinam i jeżdżą te nowe stołki ?

[ Dodano: 2011-08-30, 21:48 ]
Panowie delikatny problem. W fotelach S-line z full elektryką jest kostka od poduszki na 3 piny. Moje stare fotele mają kostkę na 2 piny. Idzie to jakoś połęchtac czy trzeba wymienic poduchę z moich starych ?

mamciezjemcie
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mamciezjemcie » 27 wrz 2011, 20:53

Zmierz rezystancję pomiędzy tymi poszczególnymi kabelkami w trzy pinowej wtyczce te które mają między sobą około 2,2 Oma podłącz do swoich dwóch pinów w aucie i będzi śmigać

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl