Zaparowane Szyby
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 ALG 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Zaparowane Szyby
Cześć Wszystkim tym którzy mają z tym problem i tych co problem rozwiązali.Jeśli macie rozwiązania zachęcam się dołączyć do tematu.
Dokładniej chodzi mi o szyby które parują , dziś po 10 godzinach (po pracy) wsiadam do auta a przednia szyba cała zaparowana czołowa z przodu i lewa z przodu, nie znam dokładnego powodu parowania szyby ale podejrzewam że to jest związane z nieszczelnością (wymieniałem już w podnośniku szyby "ślizgi" ) z tego co pamiętam aby dostać się do ślizgów trzeba zdemontować całkiem podnośnik, wydaję mi się że potem przy skręcaniu w całość do drzwi podnośnika źle zostały ustawione wysokości, wiecie coś na ten temat?
Dokładniej chodzi mi o szyby które parują , dziś po 10 godzinach (po pracy) wsiadam do auta a przednia szyba cała zaparowana czołowa z przodu i lewa z przodu, nie znam dokładnego powodu parowania szyby ale podejrzewam że to jest związane z nieszczelnością (wymieniałem już w podnośniku szyby "ślizgi" ) z tego co pamiętam aby dostać się do ślizgów trzeba zdemontować całkiem podnośnik, wydaję mi się że potem przy skręcaniu w całość do drzwi podnośnika źle zostały ustawione wysokości, wiecie coś na ten temat?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 ALG 193KM
oj nie pamiętam kiedy był ostatnio wymieniany filtr paliwa.mat1324 pisze:A filtr kabinowy jest wymieniany regularnie? Może warto wsadzić pochłaniacz wilgoci? Np. worek z ryżem albo gotowe woreczki dostępne w marketach.
gotowe woreczki dostępne w marketach mógłbyś mi podać dokładną nazwę takiego czegoś ?
- kiler22
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Kontakt:
samochód oprócz nawiewu powietrza do kabiny musi mieć też wywiew zużytego powietrza (jak każda wentylacja )icedfan pisze: mógłbyś od razu trochę jaśniej?
Znajduje się on pod tylnym zderzakiem
Taka guma która ma możliwość "uchylić się' tylko w jedną stronę - właśnie do wywiewu
ale zużyte powietrze z kabiny żeby je "wywiało" też musi się znaleźć w bagażniku głównie przez te kratki w tylnej półce
Jeśli trzymasz tam płaszcz , obszyłeś półkę futerkiem , wyciąłeś otwory i wsadziłeś głośniki czy 1000 innych powodów kiedy przepływ jest zaburzony to nie ma cudów żeby wilgoć zgromadzona w środku miała gdzie ujść i musi się zbierać w kabinie
Tak samo jak te kratki wentylacyjne pod zderzakiem są zatkane , uszkodzone
Samo wsadzenie worka z osuszaczem to usunięcie objawu a nie przyczyny . W eksploatowanym na codzień samochodzie wilgoci w środku nie powinno być Jeśli jest to trzeba poszukać dlaczego . Może być jeszcze dużo innych powodów . Chociażby zatkane przewody odpływowe na podszybiu . Klima ci działa