Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C5] Zagłówki - rozerwane

Wnętrze
ODPOWIEDZ
r_afaello
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Rafał
Rocznik: 2009
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

[Audi A6 C5] Zagłówki - rozerwane

Post autor: r_afaello » 26 wrz 2012, 12:41

Witam.
Mam problem z 2 zagłówkami które "otworzyły się" tak jak na zdjęciach poniżej.
Próbowałem wsuwać ten dolny kawałek w szparę ale nic to nie daje, nie ma jak się zahaczyć.
Może ktoś zna jakiś sposób na naprawę.
Jak będzie trzeba to wyjmę go i dokładnie sfotografuję.

Obrazek
Obrazek

Mahrid
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Mahrid » 26 wrz 2012, 18:52

Normalnie na tej "czesci"co Ci sie odpiela powinny byc takie male zaczepy po lewej,prawej i na srodku,dzialaja jak "harpun".Obejzyj to dokladnie raz jeszcze jezeli nie sa polamane to powinny sie zapiac, ale wymaga to uzycia dosc duzej sily, te zaczepy powinny zaczepic sie o ta czarna listwe nad gabka ktora widac na 2 zdjeciu, listwa ta ma taki specjalnie wyprofilowany "ostry" rant i za niego powinny sie zaczepic te zaczepy.
Wiem ze maslo maslane ale moze zalapiesz o co chodzi.
A jezeli sa polamane to pozostaje jakis domowy patent, typu sklejenie na stale albo zszycie.

r_afaello
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Rafał
Rocznik: 2009
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: r_afaello » 27 wrz 2012, 08:08

Ta część wygląda tak.
Obrazek

Mahrid
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Mahrid » 27 wrz 2012, 20:11

Sorry kolego ale w 1 poscie troche zamieszalem bo rozbieralem to dawno temu, ale dzisiaj rozebralem znowu zeby zobaczyc o co dokladnie tam chodzi,i mianowicie wyglada to tak. Ze u Ciebie jest wszystko na miejscu, a chodzi o te zaczepy bo sa one jednak umiejscowione nie w tej czesci ruchomej a w tym plastikowym elemencie ktory widac na 2 zdjecu nad gabka,przy powiekszeniu zdjecia widac tam 3 male cypelki 2 po bokach i 1 na srodku.
Zeby to poskladac,to musisz ta listwe ktora trzymasz w palcach na 3 zdjeciu ulozyc w takiej pozycji jak na 2 zdjeciu i calosc (listewe z materialem) wepchnoc w ta szpre miedzy skora a tym elementem plastikowym na ktorym sa te zaczepy, i tak mocno wciskac(wpychac) az uslyszysz "klikniecie".Patent polega na tym ze krawedz (kant) tej listwy z 3 zdjecia ma sie zaprzec o te zaczepy, a przeswit (szpara) miedzy tym elementem plastikowym z zaczepami a reszta zaglowka jest tak waska ze nie pozwala tej listwie ustawic sie w innej pozycji(pionowo ,pod skosem) tylko utrzymuje ja w pozycji poziomej , na plask co uniemozliwia tej listwie wypiecie sie z tych zaczepow, dodatkowo material do ktorego jest przymocowana listwa po zlozeniu tego w calosc dziala naprezajaco co dodatkowo uniemozliwia samoczynne sie jej wypiecie z tych zaczepow.
Ale tak jak pisalem wczesniej wymaa to uzycia dosc znacznej sily.
Sam musialem sie troche pomeczyc zanim udalo mi sie to zapiac.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja