Witam wszystkich.
Mam problem z moja audiczka (A6 C5 1.8T 2000rok)
Mianowcie chodzi o to iz oddałem samochód do mechanika w celu wymiany sprzegła i panowie wszystko zrobili. Tylko ze jakims cudem zblokowali mi kierownice i chyba stacyjke bo po włozeniu kluczyka do stacyjki nie moge odblokowac kierownicy ani przekrecic kluczyka.
Normalnie mi rece opadły (wez tu oddaj samochód do mechanika..)
Dałem panom dzien na zrobienie tego jesli nie to samochód na lawete i serwis audii (oczywiscie obciażam ich kosztami) bo juz nie mam siły bawic sie z partaczami.
Panowie tłumaczyli mi sie ze zrobili sprzegło scigali samochód z podnosnika i wmomencie wsiadania do samochodu zablokowali kierownice i juz od tego momentu nic nie mozna zrobic..
Moze macie jakis pomysł??
[A6 C5] Zablkowana stacyjka i kierownica
[A6 C5] Zablkowana stacyjka i kierownica
Ostatnio zmieniony 21 lis 2010, 17:04 przez rasti86, łącznie zmieniany 1 raz.
Don't drink & drive Just Smoke & Fly
Bylo: Golf MK2 Country 1.8 4x4 Syncro; Opel Omega 2.0; WV Passat B4 1.6; Opel Corsa B 1.2 - Aktualnie Audi a6 c5 1.8T
Bylo: Golf MK2 Country 1.8 4x4 Syncro; Opel Omega 2.0; WV Passat B4 1.6; Opel Corsa B 1.2 - Aktualnie Audi a6 c5 1.8T
Toperz pisze:Może i głupie a to napewno twój kluczyk? nie chciał bym niczego insynuować ale jak robili sprzęgło to napewno im zostawiłeś kluczyk i nie wiesz co sie z nim działo... A możesz otworzyc dzwi albo schowek tym kluczykiem?
Tak to napewno mój kluczyk, panowie zadzwonili do mnie wieczorem i poinformowali ze odblokowali, (boje sie spytac co zrobli) tylko ze samochód niechce odpalic, podobno brak elektryki.. mam nadzieje ze nie popsuli mi imob.
Witam, tak ruszyło. Po postraszeniu "mechaników" servisem audi oczywiscie na ich koszt, po tygodniu odebrałem samochód.Toperz pisze:rasti86, coś się ruszyło w temacie?
Powiedzieli mi ze wymienili kostke od stacyjki i wynajeli jakiegoś fachowca od tego typu rzeczy. Ale chyba cos zmajstrowali przy poduszce bo cały czas świeci mi kontrolka na desce rozdzielczej. Ale nie miałem już siły sie z nimi o to wykłucać, chciałem jak najszybciej odebrać samochód od tych partaczy.
Ps. Panowie jeszcze chcieli mnie obciążyć kosztami naprawy tej stacyjki 350zł, jak to usłyszałem to aż mi ręce opadły... Oczywiscie nie zapłaciłem i nie mam zamiaru płacić za to że oni cos zepsuli.. porażka...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dominik
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Pozwolę sobie odświeżyć temat.
Pożyczyłem dziś ojcu samochód odjechał dosłownie 20m od domu na skrzyżowaniu audianka mu zgasła (często tak ma bo rusza z 2) no i chciał odpalić a tu kiera zablokowana i niemożna przekręcić kluczyka. Zepchnęliśmy auto z skrzyżowania. Poszedłem po 2 kluczyk i drugim elegancko wszystko działa, serwisowy tez. Czy to możliwe scyzoryk się wytarł? Dodam że centralny zamek działa z tego niby zepsutego.
Pożyczyłem dziś ojcu samochód odjechał dosłownie 20m od domu na skrzyżowaniu audianka mu zgasła (często tak ma bo rusza z 2) no i chciał odpalić a tu kiera zablokowana i niemożna przekręcić kluczyka. Zepchnęliśmy auto z skrzyżowania. Poszedłem po 2 kluczyk i drugim elegancko wszystko działa, serwisowy tez. Czy to możliwe scyzoryk się wytarł? Dodam że centralny zamek działa z tego niby zepsutego.
07.2011-07-2018 A6C5 1.9TDI 110KM
07.2019-12.2020 Avensis T27 2.0 126KM
01.2021- obecnie A6C7 2.0 ULTRA 190KM

07.2019-12.2020 Avensis T27 2.0 126KM
01.2021- obecnie A6C7 2.0 ULTRA 190KM