[a6 c5] wymontowanie zegarów
[a6 c5] wymontowanie zegarów
Witam, czy do wymontowania zegarów trzeba odłączać akumulator czy nie i ewentualnie po odpięciu aku nic się nie stanie? Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
ja kilka razy zdejmowalem zegary.... ( zakladalem ringi, poprawialem wyswietlacz fisitp)
i generalnie robilem to na "zywca"
pod zegarami jest taka prostokatna zaslepka/obudowa gorna kolumny kierownicy...
i to siedzi na "wcisk" trzeba zdjac i pojawi sie srubka... chyba jedna o ile pomne....
i generalnie juz zegary sa wolne...
tylko nie wiem jak u ciebie ale kable sa dosc krotkie... wiec troche po omacku sie odpina ale tez bez dramatu...
a potem jak skladalem wszystko w calosc to nic sie nie dzialo.... swoja droga nawet nie iwem czy ustawialem zegarek... hmmmm hmmm chyba nie.... ale to by bylo dziwne...:P
pozdrawiam
i generalnie robilem to na "zywca"

pod zegarami jest taka prostokatna zaslepka/obudowa gorna kolumny kierownicy...
i to siedzi na "wcisk" trzeba zdjac i pojawi sie srubka... chyba jedna o ile pomne....
i generalnie juz zegary sa wolne...

tylko nie wiem jak u ciebie ale kable sa dosc krotkie... wiec troche po omacku sie odpina ale tez bez dramatu...
a potem jak skladalem wszystko w calosc to nic sie nie dzialo.... swoja droga nawet nie iwem czy ustawialem zegarek... hmmmm hmmm chyba nie.... ale to by bylo dziwne...:P
pozdrawiam
dziękuję wszystkim za odp. już jestem po demontażu i montażu. nic się nie zepsuło
. A zdejmowałem bo chciałem zajrzeć do "fis-a" słynnego ale próba zakończona na niczym jest tak jak było. Ale będę myślał i czytał dalej może się coś uda wybadać. Temat uważam za zakończony. Pozdrawiam.

Lepiej mieć Parkinsona i ... trochę wylać
niż Alzheimera i ... zapomnieć się napić !
niż Alzheimera i ... zapomnieć się napić !
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam wszystkich. Właśnie zamontowałem u siebie ringi :D Sprawa bardzo prosta a efekt bardzo miły. Małe problemiki to założenie tych górnych małych ringów, ponieważ nie ma jak przycisnąć od strony szybki no i dokładne dociskanie (ja kupiłem takie właśnie a nie klejone) trzeba mocno po dociskać (żeby nie latało, brzęczało) i dokładnie żeby ring nie dotykał tarczy
Pozdrawiam wszystkich.

Pozdrawiam wszystkich.
jestem nowy nie krzyczec
- piotrekkawa
- Forum Audi A6 / A7