[A6 C5] Wymieniam podsufitkę Jaką kupić? alcantara/materiał?
[A6 C5] Wymieniam podsufitkę Jaką kupić? alcantara/materiał?
Witam. Będę zmieniał podsufitkę.
Proszę o Wasze zdanie:
Jaka jest najlepsza, najładniejsza itp. podsufitka do A6 C5 ?
Wychodziły: *Materiałowe i *Alcantara. Który materiał wg Was jest "lepszy" no i w jakim kolorze ?
Który sufit to największy rarytas?
czekam na propozycję bo sprawa jest pilna.
Proszę o Wasze zdanie:
Jaka jest najlepsza, najładniejsza itp. podsufitka do A6 C5 ?
Wychodziły: *Materiałowe i *Alcantara. Który materiał wg Was jest "lepszy" no i w jakim kolorze ?
Który sufit to największy rarytas?
czekam na propozycję bo sprawa jest pilna.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
No i to widać nawet po cenach - alcantara jest droga, a materiałowych jest mnóstwo za grosze.
Utwierdza mnie to w przekonaniu.
Ale pytałem bo podobno wychodziły kremowe, materiałowe sufity:
Nie mogę trafić na nią... była taka?
dla porównania zwykła
Czyli alcanraty nie można było zamówić do zwykłej A6? nawet w pakiecie S-line?
Utwierdza mnie to w przekonaniu.
Ale pytałem bo podobno wychodziły kremowe, materiałowe sufity:
Nie mogę trafić na nią... była taka?
dla porównania zwykła
Czyli alcanraty nie można było zamówić do zwykłej A6? nawet w pakiecie S-line?
bendzji, ta wanilia wg mnie jest nie do zdobycia. Poza tym potrzebowałbym wtedy wszystkich rączek, lampek, słupków i plastików, a to tym bardziej ciężko dostać w tym - kremowym/zółtym/waniliowym/bananowym - kolorze. Sprawdzałem wszystkie kombinacja.
Chyba żeby obszyć lub okleić na ten waniliowy kolor, ale wtedy lepiej okleić alcantarą chyba?
No i nie mam póki co kremowych foteli do kompletu, żeby była tak jak oryginalnie wychodziło. A na zachowaniu oryginalności też mi zależy.
Poza tym to nadal tylko zwykły materiał... alcantara to coś więcej
Apophis, obszycie też dobry pomysł.
Dzięki za podpowiedzi.
Skoro i tak muszę coś zrobić z sufitem to pójdę na całość i zamontuję to co mnie i Wam się najbardziej podoba i jest niewątpliwie rarytasem - wpadnie na 100% Alcantara.
Tylko jaki kolor tej alcantary montować?? Były jakieś inne oprócz czarnych i białych?
Chyba żeby obszyć lub okleić na ten waniliowy kolor, ale wtedy lepiej okleić alcantarą chyba?
No i nie mam póki co kremowych foteli do kompletu, żeby była tak jak oryginalnie wychodziło. A na zachowaniu oryginalności też mi zależy.
Poza tym to nadal tylko zwykły materiał... alcantara to coś więcej

Apophis, obszycie też dobry pomysł.
Dzięki za podpowiedzi.
Skoro i tak muszę coś zrobić z sufitem to pójdę na całość i zamontuję to co mnie i Wam się najbardziej podoba i jest niewątpliwie rarytasem - wpadnie na 100% Alcantara.
Tylko jaki kolor tej alcantary montować?? Były jakieś inne oprócz czarnych i białych?
Dokładnie,
ale może ktoś powie mi więcej o oryginalnych-fabrycznych sufitach z alcanraty bo tak jak piszę, chcę zachować oryginalną kolorystykę.
[ Dodano: 2015-08-13, 21:58 ]
Ma ktoś sufit z alcantary?
Chyba nikt z forum nie ma innych niż białe lub czarne?
Więc o co chodzi z:
= 01H - wanilia -zwany białą alcantarą?
= 1ET - antracyt -zwany czarną alcantarą?
= 17K - srebrny
= 32P - bisqut (beż)
= 8FP - niebieski aqua
?
ale może ktoś powie mi więcej o oryginalnych-fabrycznych sufitach z alcanraty bo tak jak piszę, chcę zachować oryginalną kolorystykę.
[ Dodano: 2015-08-13, 21:58 ]
Ma ktoś sufit z alcantary?
Chyba nikt z forum nie ma innych niż białe lub czarne?
Więc o co chodzi z:
= 01H - wanilia -zwany białą alcantarą?
= 1ET - antracyt -zwany czarną alcantarą?
= 17K - srebrny
= 32P - bisqut (beż)
= 8FP - niebieski aqua

- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
dzięki za odpowiedzi
Aha, czyli "biała" alcant. to jednak beż?
Pytam bo nie ma nigdzie kompletu do sedana z pełnym dachem. A mi bardzo zależy na czasie i chyba okleję alcantarą, ale muszę zdobyć kolor identyczny jak ori. !
a6c5-roznice-w-podsufitce-vt68355.htm
tutaj jest sporo o kolorach, ale to jakaś teoria bo nigdy nie widziałem żadnych srebrnych czy niebieskich sufitów z alcantary, ponadto takie kolory moim zdaniem dziwnie i sztucznie na suficie.
To 3HK Alcantara scope mnie trochę zgubiło bo w powyższym temacie nie występuję takie oznaczenie sufitu.
Fajnie jakby wypowiedziało się więcej użytkownicy alcant. sufitów.
Nie widziałem na żywo ori alcantar na suficie w A6, więc zależy mi na opisaniu barw żebym mógł dobrać coś najbliższego oryginałowi...

Aha, czyli "biała" alcant. to jednak beż?
Pytam bo nie ma nigdzie kompletu do sedana z pełnym dachem. A mi bardzo zależy na czasie i chyba okleję alcantarą, ale muszę zdobyć kolor identyczny jak ori. !
a6c5-roznice-w-podsufitce-vt68355.htm
tutaj jest sporo o kolorach, ale to jakaś teoria bo nigdy nie widziałem żadnych srebrnych czy niebieskich sufitów z alcantary, ponadto takie kolory moim zdaniem dziwnie i sztucznie na suficie.
To 3HK Alcantara scope mnie trochę zgubiło bo w powyższym temacie nie występuję takie oznaczenie sufitu.
Fajnie jakby wypowiedziało się więcej użytkownicy alcant. sufitów.
Nie widziałem na żywo ori alcantar na suficie w A6, więc zależy mi na opisaniu barw żebym mógł dobrać coś najbliższego oryginałowi...