wymiana slizgow fotela (a6c5)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
wymiana slizgow fotela (a6c5)
Witam w przyszłym tygodniu bede wymieniac slizgi fotela kierowcy ,nie ma jakiegos nadmiernego luzu przod -tyl ,ale wymienie dla spokoju sumienia ,spytac natomiast chcialem jak juz fotel bedzie wyjety czy sa jakies elementy ktore warto przesmarowac ,moze podokrecac ,najbardziej wkurzajace jest to ze na zakretach albo jak porusze dup...iem w poziome na lewo i prawo cos jakby stuka w fotelu moze ktos sie z tym spotkal i doradzi na co zwrocic uwage,dodam ze regulacja elektryczna gora-dol dziala bez zarzutu
![Obrazek]()
-
- Forum Audi A6 / A7
mozesz zaznaczyc na fotce w co i jak przywalic zdjecie pogladowe ale tak moj wyglada pod spodemtomeko89 pisze:Miałem tak ,i to nie były ślizgi nie mam zdjęć ale chodziło u mnie oto żeby zlikwidować luz w rurkach metalowych poprzecznych poprzez potraktowanie ich młotkiem i dornikiem żeby je rozpęczyć.
witam tak mniej wiecej w tym miejscu po obydwu stronach,musisz zdjąć ten plastik do okoła fotela te poprzeczne rurki które trzeba potraktowac młotkiem żeby je rozpęczyć są odpowiedzialne za podnoszenie i opuszczanie fotela w skutek czego w miejscuruchomym wyrabjaja się ,a jeszcze jedno spryskaj to miejsce jakimś smarem teflonem itp.bo jak zniwelujesz za mocno to silnik może nie wyrobić
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
oki dziekitomeko89 pisze:witam tak mniej wiecej w tym miejscu po obydwu stronach,musisz zdjąć ten plastik do okoła fotela te poprzeczne rurki które trzeba potraktowac młotkiem żeby je rozpęczyć są odpowiedzialne za podnoszenie i opuszczanie fotela w skutek czego w miejscuruchomym wyrabjaja się ,a jeszcze jedno spryskaj to miejsce jakimś smarem teflonem itp.bo jak zniwelujesz za mocno to silnik może nie wyrobić