Wymiana skóry na kierownicy podgrzewanej
Wymiana skóry na kierownicy podgrzewanej
Witam!
Wie może ktoś jak przyklejone jest podgrzewanie na takiej kierownicy? Dokładnie mam na myśli czy te druciki są klejone do kierownicy czy do skóry?
Wie może ktoś jak przyklejone jest podgrzewanie na takiej kierownicy? Dokładnie mam na myśli czy te druciki są klejone do kierownicy czy do skóry?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciek
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Skóra uszkodzona nie jest tylko mocno wytarta, mocno chropowata. Zastanawiałem się właśnie czy nie odmalować samemu, ale boję się, że się szybko wytrze i zostanie mi na rękach.
Byłem się pytać w dwóch miejscach, w pierwszym powiedzieli, że mogą wymienić ale nie podali ceny maksymalnej, ponieważ zależy ona od tego ile czasu pochłonie wymiana. W drugim, że oszywają na wierzch, tylko zastanawiam się czy kierownica się za mocno nie pogrubi.
No i teraz nie wiem co zrobić. Czy obszyć na wierzch i mieć spokój na lata czy odmalować samemu i liczyć, że wytrzyma jakiś czas.

Byłem się pytać w dwóch miejscach, w pierwszym powiedzieli, że mogą wymienić ale nie podali ceny maksymalnej, ponieważ zależy ona od tego ile czasu pochłonie wymiana. W drugim, że oszywają na wierzch, tylko zastanawiam się czy kierownica się za mocno nie pogrubi.
No i teraz nie wiem co zrobić. Czy obszyć na wierzch i mieć spokój na lata czy odmalować samemu i liczyć, że wytrzyma jakiś czas.

- teiwaz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Jeśli skóra nie jest rozdarta to śmiało maluj. Tylko pamiętaj że potrzebujesz farbę koloryzująca i na to nakładasz nawierzchniową bezbarwną (tu możesz sobie wybrac mat, półmat lub bezbarwny). Jak pomalujesz samym kolorem to szybko sie znów zetrze. Polecane środki są z lederzentrum ale trochę drogie, ja używałem Furniture Clinic do renowacji siedzeń i wyszło bardzo dobrze. Na kierownicę ostatnio kupiłem renoskór i na to półmat nawierzchniowy który został mi z siedzeń ale na razie za mało jeżdze autem żeby stwierdzić jak długo to wytrzyma 

No to chyba sobie odmaluje samemu. Koszty może będą te same ale będzie satysfakcja z własnej roboty
(albo i nie).
Bendzji a nie masz może zdjęcia przed malowaniem? Jestem ciekawy czy wyglądała gorzej niż moja?
Miałbym jeszcze jedno pytanie trochę odbiegające od tematu. Czy gąbki siedziska z foteli przednich, są takie same w zwykłych fotelach materiałowych, z elektryczną regulacją tylko góra-doł i skórzanych z pełną elektryką oraz podgrzewaniem? I czy gąbki pasażera i kierowcy są te same?

Bendzji a nie masz może zdjęcia przed malowaniem? Jestem ciekawy czy wyglądała gorzej niż moja?
Miałbym jeszcze jedno pytanie trochę odbiegające od tematu. Czy gąbki siedziska z foteli przednich, są takie same w zwykłych fotelach materiałowych, z elektryczną regulacją tylko góra-doł i skórzanych z pełną elektryką oraz podgrzewaniem? I czy gąbki pasażera i kierowcy są te same?