Witam!
Zmieniał kiedyś ktoś mieszek w audi A6 98r? Skóra jes przypięta do takiej plastikowej ramki i za bardzo nie wiem jak do tego podejść... :P
Dzięki!
[Audi A6 C5] Wymiana mieszka gałki zmiany biegów...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Wymiana mieszka gałki zmiany biegów...
odpinasz stara od tej plastykowej ramki wyciągasz z niej wszystkie zszywki nowy mieszek pewnie ma taka gumkę wszyta którą łatwo naciągniesz na ta ramkę a jeśli nie to w podobny sposób przypniesz nowa ramki
Ostatnio zmieniony 07 lip 2010, 10:26 przez zchrobot, łącznie zmieniany 1 raz.
Odkęcasz jak wyżej napisali gałkę zmiany biegów, potem palcami podważasz dekor od strony ham. ręcznego
i wychodzi pięknie, wysuwasz do siebie spod popielniczki, mieszek razem z tym zchodzi do góry.
Potem wyciągasz ramkę mieszka z dekoru, rozpinasz wszystkie zszywki, wywalasz stary zniszczony miech,
wywijasz go na lewąstronę, jest założony na taką plastikową tulejkę, któŸą musisz rozkręcić.
Składa się z dwóch skręconych części. Nowy układasz w tej tulejce, zakręcasz, zakładasz na tą ramkę
nowy, jesśli jest dobrze uszyty (ja taki kupiłem), nakładasz go na ciasno na ramkę, składasz spowrotem jak poprzedni
na wcisk, będzie pięknie leżał, zakładasz dekor od góry i musi leżeć. Zakręcasz gałkę i masz nowy, piękny mieszek
na kolejnych kilka lat.
i wychodzi pięknie, wysuwasz do siebie spod popielniczki, mieszek razem z tym zchodzi do góry.
Potem wyciągasz ramkę mieszka z dekoru, rozpinasz wszystkie zszywki, wywalasz stary zniszczony miech,
wywijasz go na lewąstronę, jest założony na taką plastikową tulejkę, któŸą musisz rozkręcić.
Składa się z dwóch skręconych części. Nowy układasz w tej tulejce, zakręcasz, zakładasz na tą ramkę
nowy, jesśli jest dobrze uszyty (ja taki kupiłem), nakładasz go na ciasno na ramkę, składasz spowrotem jak poprzedni
na wcisk, będzie pięknie leżał, zakładasz dekor od góry i musi leżeć. Zakręcasz gałkę i masz nowy, piękny mieszek
na kolejnych kilka lat.