Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 C5] Tunel środkowy

Wnętrze
ODPOWIEDZ
limakus

[A6 C5] Tunel środkowy

Post autor: limakus » 04 lut 2018, 19:52

Witam Wszystkich serdecznie.
Mam pytanie odnośnie tunelu/kokpitu środkowego w A6C5 2,8 Quattro z 1997 roku, a mianowicie zakupiłem takie auto od Niemca który zapewne płakał ze szczęścia że sprzedał :) Na wyposażeniu auta jest webasto z pilotem, ale brak jest zegara w drzwiach kierowcy. Jest też pokrętło z regulacją lusterek, ale działa tylko prawy i to wyłącznie w dół.
Doczytałem że były 2 wersje pokręteł (z chowaniem lusterek i bez). To zamontowane wydaje się być sprawne bo zwiera piny na kostce.
Zauważyłem że cały środkowy tunel mógł być wymieniony (nie wiem z jakiej przyczyny) bo schodzi z niego beżowa farba (takiego koloru jest reszta tapicerki, która nie nosi takich śladów). Ktoś prawdopodobnie zamontował tunel z pokrętłem bez funkcji chowania lusterek.
Doczytałem też że webasto może być sterowane poprzez przycisk "menu" w tym właśnie tunelu, ale u mnie go nie ma.
Czy w tym roczniku były wersje z przyciskiem "menu" na środkowym kokpicie?
Mam instrukcję od tego samochodu i nie ma tam takiego przycisku a w nowszych wersjach widziałem, że jest.
Szukać przyczyny braku działania w tym tunelu, czy po prostu zegar webasto ktoś wyjął a lusterka nie działają z innej przyczyny?
Pozdrawiam serdecznie.

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2018
Moje auto: Inne
Nadwozie: Inne
Napęd: Brak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel

Post autor: bendzji » 05 lut 2018, 13:19

wersja menu tylko jak licznik z cyfrowym zegarkiem ( licznik wtedy pełni funkcję panelu z drzwi )

limakus

Post autor: limakus » 05 lut 2018, 21:06

Dzięki za odpowiedź. Dużo mi pomogłeś ponieważ moja teoria została obalona. Mam zegar analogowy, więc brak sterowania poprzez menu. Prawdopodobnie ktoś usunął zegar webasto, bo fizycznie piec znajduje się pod maską. Mam też pilot który nie reaguje na przyciski.
W drzwiach znajduje się tylko schowek, który nie wygląda na modyfikowany.
Zagadkowy egzemplarz... :)
Może jest jeszcze jakieś miejsce gdzie może być ukryty zegar?

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2018
Moje auto: Inne
Nadwozie: Inne
Napęd: Brak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel

Post autor: bendzji » 05 lut 2018, 21:17

to pewno webasto dolożone a nie fabryczne , wtedy zegar to taki ekranik LCD z przyciskami i godziną

limakus

Post autor: limakus » 05 lut 2018, 23:22

Wszystko wskazuje na to że to dołożone webasto i ktoś usunął ten wyświetlacz, lub gdzieś go ukrył, ale to bez sensu. Poszukam instalacji od tego zegara to może po zakupie takiego samego uda mi się to uruchomić. Dzięki jeszcze raz za pomoc i pozdrawiam serdecznie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl