2. Jeżeli powinno grzać plecy to gdzie szukać problemu? Przetarty kabel ? inne piny w wtyczce ?
[A5 C5]
- st.john
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[A5 C5]
1. Czy ktoś z Was ma takie fotele i mógłby mi napisać, czy maty grzewcze są również na oparciu ? bo jak miałem fotele w standardowej tapicerce to grzało i tyłek i lędźwie a w tym mam wyłącznie grzanie dupki (kierowca i pasażer).
2. Jeżeli powinno grzać plecy to gdzie szukać problemu? Przetarty kabel ? inne piny w wtyczce ?
![Obrazek]()
![Obrazek]()
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Miałem takie oraz w kubełku i oba typy grzały w oparciu (miały maty).st.john pisze:1. Czy ktoś z Was ma takie fotele i mógłby mi napisać, czy maty grzewcze są również na oparciu ? bo jak miałem fotele w standardowej tapicerce to grzało i tyłek i lędźwie a w tym mam wyłącznie grzanie dupki (kierowca i pasażer).
Czy nie grzeją Ci oba fotele?2. Jeżeli powinno grzać plecy to gdzie szukać problemu? Przetarty kabel ? inne piny w wtyczce ?
Możliwe uszkodzenie przewodu - generalnie maty oparcia są podłączone równolegle do mat w siedzisku. Skoro grzeją Ci siedziska to prąd dochodzi, a to znaczy że albo masz uszkodzone maty w oparciu, albo uszkodzony przewód do nich idący.
Z tego co pamiętam całość przewodów przechodzi pod osłoną od strony środka samochodu (ale pamięć może szwankować).