U mnie też trzeszczało w środku. Odrobna smaru teflonowego w zawiasy oparć i na miejsca styku zwijanej siatki bagażowej z oparciem załatwiła temat. Siedzeń nie demontowałem, wpuściłem trochę smaru na lenia - i tak wysycha i nie brudzi :P
[A6 C5] skrzypienie z tyłu.
- mwx
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Czujnik poziomowania potrafi skrzypieć strasznie. Trzeba wymontować cięgiełko, dokładnie oczyścić i nasmarować, inaczej czujnik szlag trafi od obciążeń. Najlepiej wymienić go na jakiś inny trwały patent bo skrzypienie bierze się stąd, że kula w gumie rdzewieje i blokuje się na amen a wtedy guma obraca się w tworzywie (jak tego nie zobaczysz to za cholerę nie zrozumiesz co właśnie napisałem
) Oryginalnego nowego kupić już się nie da.
U mnie też trzeszczało w środku. Odrobna smaru teflonowego w zawiasy oparć i na miejsca styku zwijanej siatki bagażowej z oparciem załatwiła temat. Siedzeń nie demontowałem, wpuściłem trochę smaru na lenia - i tak wysycha i nie brudzi :P
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Przerabiałem dokładnie to samo , dodatkowo nasmarowałem miejsce zaczepienia rolety bagażnika bo tam były jakieś dziwne dzwiękimwx pisze:U mnie też trzeszczało w środku. Odrobna smaru teflonowego w zawiasy oparć i na miejsca styku zwijanej siatki bagażowej z oparciem załatwiła temat. Siedzeń nie demontowałem, wpuściłem trochę smaru na lenia - i tak wysycha i nie brudzi :P
Widać taki urok Avantów