[A6 C5] Skrzypienie fotela kierowcy
[A6 C5] Skrzypienie fotela kierowcy
Czy coś można z tym zrobić, poza wymianą fotela, któremu nic poza tym skrzypieniem nie dolega? Nie jest to bardzo uciążliwe, ale też pogłaśnianie radia nie jest wyjściem 

-
- Forum Audi A6 / A7
- remczar
- Forum Audi A6 / A7
Witam, pozwolcie, ze sie podepne, bo ja tez mam dziwne dzwieki dochodzace z fotela kierowcy ale sa troche inne niz u was. Mianowicie u mnie jest taki dzwiek, jakby cos obijalo sie pod siedzeniem (na zakretach, przy hamowaniu lub ostrym przyspieszaniu). Myslalem, ze po prostu cos sie fotel poluzowal, bo mialem wrazenie, jakby sie delikatnie ruszal, ale moj mechanior wyjal fotel obejrzal dokladnie i mowi, ze nic nie widac. Wlozyl fotel do auta, dokladnie po skrecal i jest dalej to samo. Mowi, ze mozliwe, ze to cos w sordku w fotelu i zeby to dac jakiemus fachmanowi od tapicerek, ale nie mialem do tej pory czasu, wiec nie wiem czy to rozwiaze problem. jak cos dojde z tym fotelem, to dam znac co to bylo. Niby mala pierdola, ale jednak strasznie drazni, jak sie wiekszosc czasu jezdzi po miescie, gdzie co chwile trzeba hamowac, przyspieszac i skrecac i za kazdym takim manewrem stukanie pod fotelem.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
ja mam skore i tez sprzypi ale jak mam fotel wysoko bo wtedy trze zapiecie pasow o bok fotela jak opuszcze na maxa to jest ok i tak jezdze (mimo ze nie mam 2 metrow :mrgreen: ) w fotelu pasazera musze sie nameczyc zeby ustawic zapiecie pasow tak zeby nie psizczalo to denerwujace i troche takie niedbalstow ze storny projektantow
a moze masz w schowku cos w siedzeniu pasazera ja tak sie denerwowalem 2 tygodnie ze cos stuka a to zona wlozyola butelke po coca-coli 8-)
a moze masz w schowku cos w siedzeniu pasazera ja tak sie denerwowalem 2 tygodnie ze cos stuka a to zona wlozyola butelke po coca-coli 8-)
moja milosc- audi 80 b4 2.0
moja kochanka- a6 c5 2.8
moja kochanka- a6 c5 2.8