Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Skrzypienie fotela kierowcy

Wnętrze
ODPOWIEDZ
MrBorrows

[A6 C5] Skrzypienie fotela kierowcy

Post autor: MrBorrows » 05 lis 2009, 14:58

Czy coś można z tym zrobić, poza wymianą fotela, któremu nic poza tym skrzypieniem nie dolega? Nie jest to bardzo uciążliwe, ale też pogłaśnianie radia nie jest wyjściem :)

bariasz2004
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bariasz2004 » 12 lis 2009, 19:36

Zależy o jakie skrzypienie Ci chodzi i gdzie?
Bo ja na przykład też mam podobnie, ale tylko gdy fotel jest zniżony. Skrzypienie dochodzi stamtąd gdzie jest zamknięcie pasów.
Takie samo masz czy inne?

Awatar użytkownika
remczar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: remczar » 13 lis 2009, 17:23

Witam, pozwolcie, ze sie podepne, bo ja tez mam dziwne dzwieki dochodzace z fotela kierowcy ale sa troche inne niz u was. Mianowicie u mnie jest taki dzwiek, jakby cos obijalo sie pod siedzeniem (na zakretach, przy hamowaniu lub ostrym przyspieszaniu). Myslalem, ze po prostu cos sie fotel poluzowal, bo mialem wrazenie, jakby sie delikatnie ruszal, ale moj mechanior wyjal fotel obejrzal dokladnie i mowi, ze nic nie widac. Wlozyl fotel do auta, dokladnie po skrecal i jest dalej to samo. Mowi, ze mozliwe, ze to cos w sordku w fotelu i zeby to dac jakiemus fachmanowi od tapicerek, ale nie mialem do tej pory czasu, wiec nie wiem czy to rozwiaze problem. jak cos dojde z tym fotelem, to dam znac co to bylo. Niby mala pierdola, ale jednak strasznie drazni, jak sie wiekszosc czasu jezdzi po miescie, gdzie co chwile trzeba hamowac, przyspieszac i skrecac i za kazdym takim manewrem stukanie pod fotelem.

MrBorrows

Post autor: MrBorrows » 13 lis 2009, 20:26

bariasz2004, tak, z okolic zapięcia pasów, ale fotel mam cofnięty na maksa, więc on jest chyba wtedy najwyżej (czy najniżej?).

bariasz2004
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bariasz2004 » 18 lis 2009, 21:45

Akurat u mnie to nie ma żadnego wpływu czy siedzenie jest blisko czy daleko. Jest gdzieś tak po środku. Wpływ ma natomiast czy siedzę wysoko czy nisko. Jak nisko to właśnie te skrzypienia słychać a gdy się podniosę wyżej to już jest spoko. A jakie masz siedzenia? Bo ja mam w skórze fotele akurat

MrBorrows

Post autor: MrBorrows » 19 lis 2009, 08:50

A ja nie mam skóry akurat, ale muszę sprawdzić te skrzypienie w różnych ustawieniach pod względem wysokości...

sikor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sikor » 19 lis 2009, 12:13

ja mam skore i tez sprzypi ale jak mam fotel wysoko bo wtedy trze zapiecie pasow o bok fotela jak opuszcze na maxa to jest ok i tak jezdze (mimo ze nie mam 2 metrow :mrgreen: ) w fotelu pasazera musze sie nameczyc zeby ustawic zapiecie pasow tak zeby nie psizczalo to denerwujace i troche takie niedbalstow ze storny projektantow

a moze masz w schowku cos w siedzeniu pasazera ja tak sie denerwowalem 2 tygodnie ze cos stuka a to zona wlozyola butelke po coca-coli 8-)
moja milosc- audi 80 b4 2.0
moja kochanka- a6 c5 2.8

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja