Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] skrzypiące szyby

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Siara_nh
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] skrzypiące szyby

Post autor: Siara_nh » 15 wrz 2010, 13:22

Witam koledzy mam taki problem że podczas podnoszenia przednich szyb strasznie "skrzypią" ...kolega poradził mi żebym popsikał uszczelki wodą z mydłem , fakt prawa szyba już się normalnie zasuwa i nie skrzypi jednak lewa szyba bez zmian, ( po za tym puki co szyby się natłuszczają od tego mydła) macie koledzy może jakąś rade?

charon1984
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: charon1984 » 15 wrz 2010, 13:55

Mam podobnie z szybą po stronie kierowcy.

Ja zacząłem od wyczyszczenia uszczelek i prowadnic (ale bez rozkręcania więc czyszczenie było takie "na odwal") później całość przesmarowałem olejem silikonowym.

Pomogło - ale nie w 100%.

Na chwilę obecną mam zgrzyt przy rozpoczęciu ruchu i przy zakończeniu - przynajmniej nie ma już kwiczenia podczas ciągłego ruchu szyby :lol:

W moim przypadku wina leży gdzie indziej (tak mi się przynajmniej wydaje) - powinienem ustawić ramę, bo jest nieco przekrzywiona i nie ma dokładnego styku z uszczelką (przy prędkości > 130 km/h słychać wyraźny szum.

Zapoznaj się jeszcze Z tym termatem myślę, że zawiera wiele przydatnych Ci informacji ;-)

Awatar użytkownika
Mariusz-MN
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Mariusz-MN » 15 wrz 2010, 16:31

Siara_nh, sprobuj smarem silikoowym w spray'u popsikac. on likwiduje piski i skrzypienie.
A6 Avant 2.5 TDI S-line
Skóra, Xenony, Parktronic, DAY-LED'y, CB, NAVI, Podgrzewane fotele ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja