Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C5] skóry a6 c5 z anglika

Wnętrze
Awatar użytkownika
KANAL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KANAL » 24 lut 2011, 18:16

rafal100 pisze:KANAL,
wiec z anglika nie mozna przełożyc do EU ?
Przelozylem i narazie jezdze, jakos sobie z tym poradze... mam brata elektromechanika. Tylko ze to ze ma fach w reku nie znaczy ze kazde auto zna od podszewki - mowil mi o macie pasazera, ze moze byc i wtedy bedzie problem... znalazl sie madry na forum ktory stwierdzil ze to bzdura... no ale sie pomylil i wychodzi na to ze sam bzdure napisal.

Przy okazji napisze ze przed zakupem trzeba sprawdzic kostki airbag - sa 2 i 3y pinowe. Boczki z anglika nawet jesli poswiecimy nasze stare nie podejda za nic w swiecie. Chodzi tylko o material - skore w moim przypadku i jej dziury na kable w takich miejsach w ktorych kiedy zamienimy raczki z panelem od szyb beda na wierzchu.

Awatar użytkownika
-=Rafal=-
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: -=Rafal=- » 24 lut 2011, 18:20

Ehh tak to jest jak niektórzy piszą aby tylko napisać :/

vectra007
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: vectra007 » 25 lut 2011, 22:20

kolego ja nie dlugo bede robil opis jak montowalem skore do a6 ale jak cos pisz na gg pw pomoge da rade przelozyc nie ma rzeczy nie mozliwych
w razie problemow pisz pomoge nie staram sie wymadrzac staram sie pomoc ucza sie na bledach :)

Awatar użytkownika
KANAL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KANAL » 25 lut 2011, 22:40

Odezwe sie jak bede razem z bratem przy kompie... ja niestety nie wiem jak sie do tego zabrac i w czym problem ;) Ale chetnie z pomocy skorzystam. Pozdrawiam.

Raf4rb
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Rafał
Rocznik: 2016
Moje auto: Inne
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 TFSI 170KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: Raf4rb » 27 lut 2011, 15:42

KANAL pisze:
Raf4rb pisze:
KANAL pisze:Moj brat - elektromechanik - wspominal mi cos o macie w fotelu pasazera ktora 'widzi' czy ktos siedzi czy nie. Bez problemu sie je wlozy ale pasazer nie bedzie mial maty, za to kierowca bedzie ja mial - blad poduszki powietrznej.
Bzdura.
Powinno byc Ci wstyd kolego bo napisales to tak jakbys byl pewien ze nie mam racji... wiec przy zakupie skory nie zwracalem uwagi czy jest z anglika czy nie wlasnie przez Twoja PEWNA SIEBIE wypowiedz. I co? Blad 00656 - poczytaj co to jest, jak w ten sposob nie znajdziesz to sprawdz po G128 - mowi CI to cos? Mata obecnosci pasazera... I teraz dzieki Twojej 'cwaniackiej i pewnej' odpowiedzi mam problem :) Proponuje nastepnym razem zastanowic sie czy jestes czegos pewien na 100% czy sie domyslasz.
Maty, czyli czujnik G128, są w C6, w C5 nigdzie nie spotkałem, a temat tyczy się chyba C5.

Awatar użytkownika
KANAL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KANAL » 27 lut 2011, 22:47

Temat tyczy sie C5 i wlasnie przerabiam go na wlasnej skorze wiec jednak sie pomyliles. Gdyby maty nie bylo, nie byloby bledu na VAGu. Widze ze nalezysz do ludzi ktorzy 'wiedzą swoje i wiedzą lepiej mimo wszystko' skoro nadal twierdzisz ze w C5 mata to bzdura.

Jak sie zrobi cieplej - albo zastosuje emulator maty - na forum A8 jest info jak go wykonac albo fotel pojdzie do tapicera i on sie bedzie meczyl.

[ Dodano: 2011-03-31, 11:42 ]
Raf4rb pisze:
KANAL pisze:
Raf4rb pisze: Bzdura.
Powinno byc Ci wstyd kolego bo napisales to tak jakbys byl pewien ze nie mam racji... wiec przy zakupie skory nie zwracalem uwagi czy jest z anglika czy nie wlasnie przez Twoja PEWNA SIEBIE wypowiedz. I co? Blad 00656 - poczytaj co to jest, jak w ten sposob nie znajdziesz to sprawdz po G128 - mowi CI to cos? Mata obecnosci pasazera... I teraz dzieki Twojej 'cwaniackiej i pewnej' odpowiedzi mam problem :) Proponuje nastepnym razem zastanowic sie czy jestes czegos pewien na 100% czy sie domyslasz.
Maty, czyli czujnik G128, są w C6, w C5 nigdzie nie spotkałem, a temat tyczy się chyba C5.
Poradzilismy sobie z mata obecnosci pasazera - zrobilismy tzw emulator maty. W tej chwili po sprawdzeniu w blokach pomiarowych kanalu 3ciego, pasazer caly czas jest obecny. Czyli poduszka w razie, odpukac, wypadku wystrzeli. Dodatkowo w moich fotelach jest czujnik zapiecia pasow bezpieczenstwa. Dzieki temu, mimo tego ze sterownik widzi caly czas pasazera, nie pozwoli poduszce na aktywacje kiedy pasy nei beda zapiete. Gdyby ktos chcial zrobic taki emulator to my skorzystalismy z tematu i schematu dostepnego na forum Audi A8 Team.

I w tej chwili nie mam zadnych bledow poduszki powietrznej ale MATA OBECNOSCI PASAZERA W C5 JEST.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja