Temat tyczy sie C5 i wlasnie przerabiam go na wlasnej skorze wiec jednak sie pomyliles. Gdyby maty nie bylo, nie byloby bledu na VAGu. Widze ze nalezysz do ludzi ktorzy 'wiedzą swoje i wiedzą lepiej mimo wszystko' skoro nadal twierdzisz ze w C5 mata to bzdura.
Jak sie zrobi cieplej - albo zastosuje emulator maty - na forum A8 jest info jak go wykonac albo fotel pojdzie do tapicera i on sie bedzie meczyl.
[ Dodano: 2011-03-31, 11:42 ]
Raf4rb pisze:KANAL pisze:Raf4rb pisze:
Bzdura.
Powinno byc Ci wstyd kolego bo napisales to tak jakbys byl pewien ze nie mam racji... wiec przy zakupie skory nie zwracalem uwagi czy jest z anglika czy nie wlasnie przez Twoja PEWNA SIEBIE wypowiedz. I co? Blad 00656 - poczytaj co to jest, jak w ten sposob nie znajdziesz to sprawdz po G128 - mowi CI to cos? Mata obecnosci pasazera... I teraz dzieki Twojej 'cwaniackiej i pewnej' odpowiedzi mam problem

Proponuje nastepnym razem zastanowic sie czy jestes czegos pewien na 100% czy sie domyslasz.
Maty, czyli czujnik G128, są w C6, w C5 nigdzie nie spotkałem, a temat tyczy się chyba C5.
Poradzilismy sobie z mata obecnosci pasazera - zrobilismy tzw emulator maty. W tej chwili po sprawdzeniu w blokach pomiarowych kanalu 3ciego, pasazer caly czas jest obecny. Czyli poduszka w razie, odpukac, wypadku wystrzeli. Dodatkowo w moich fotelach jest czujnik zapiecia pasow bezpieczenstwa. Dzieki temu, mimo tego ze sterownik widzi caly czas pasazera, nie pozwoli poduszce na aktywacje kiedy pasy nei beda zapiete. Gdyby ktos chcial zrobic taki emulator to my skorzystalismy z tematu i schematu dostepnego na forum Audi A8 Team.
I w tej chwili nie mam zadnych bledow poduszki powietrznej ale MATA OBECNOSCI PASAZERA W C5 JEST.