Witam
Mam problem: przy ostrzejszej jezdzie po "rownych inaczej" polskich drogach wyskakuje mi z zaczepow roleta bagaznika. Niby naciag jest dosc mocny, ale wystarczy kilka przejazdow przez tory, albo chociaz jeden "lezacy policjant", i roleta wpada do srodka. Czy jest mozliwosc zwiekszenia sily naciagu, badz jakikolwiek inny patent z samymi zaczepami rolety?
[A6 C5 Avant] roleta bagaznika
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MARIUSZ
- Rocznik: 2010
- Moje auto: Allroad C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Miałem ten sam problem ąż w końcu kiedyś roleta się złożyła z takim impetem że poszły od razu dwa zaczepy i musiałem kupić drugą.Po montażu nowo zakupionej test ,jazda próbna ale wystarczy najechać na próg zwalniający i znowu się składa.Po długich gdybaniach wymyśliłem że trzeba na końcówki rolety złożyć dwie gumki średnicy około 1cm i dalej test i tu zaskoczenie roleta przestała opadać SUKCES :mrgreen: ÂŻeby roleta się złożyła samoczynnie naprawdę trzeba się postarać i po niezłych wertepach ganiać auto.
Gumki były brane z dławików uszczelniających połączenie kabla energetycznego wchodzącego do jakieś puszki , skrzynki energetycznej lub elektrycznej.
[ Dodano: 2009-08-15, 20:34 ]
I jeszcze jedna ważna rzecz roleta musi być naciągnięta (sprężyna) nie aż tak mocno że ledwo się da ją naciągnąć ale też nie za lekko jak by była na wspomaganiu (takie porównani )
[ Dodano: 2009-08-15, 20:35 ]
Zastanawiam się czy nie wrzucić tego do działu zrób to sam ?
Gumki były brane z dławików uszczelniających połączenie kabla energetycznego wchodzącego do jakieś puszki , skrzynki energetycznej lub elektrycznej.
[ Dodano: 2009-08-15, 20:34 ]
I jeszcze jedna ważna rzecz roleta musi być naciągnięta (sprężyna) nie aż tak mocno że ledwo się da ją naciągnąć ale też nie za lekko jak by była na wspomaganiu (takie porównani )
[ Dodano: 2009-08-15, 20:35 ]
Zastanawiam się czy nie wrzucić tego do działu zrób to sam ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.