mam pytanie. Mam na podwórku zgruzowany A6 C6 w przedlifcie z 2005 roku w sedanie (rozrząd przeskoczył a stan karoserii zewnętrznej oraz skrzyni która za niedługo by wymagała przeglądu nie napawa chęciami do próby wymiany samego silnika). Zawartość tego to 3.0TDI BMK, skrzynia Tiptronic, MMI 3G Bose, alcantara, łopatki na kierownicy multi trójramiennej, tempomat, fajne chłodzenie, fajne jasnodrewniane okleiny, nagłośnienie Bose. Proponują mi za całe auto śmieszne pieniądze więc wysyłam handlarzyny w diabły. Sama regeneracja lamp xenon kosztowała 2k, regeneracja skrzyni 7k, o zawieszeniu zamilknę. Nieważne.
Jako że miłość do Audi jednak silna, zakupiłem na chwilę (ekhm.) starego gruza z 1998 roku - A6 C5 w kombi, z Tiptronikiem, 2.8 beną zażydowaną i hakiem. W środku trochę bieda, bo tapicerka materiałowa, radio jakieś wsiuńskie 1DIN, klimatronik który chłodzi gorącem, bez tempomatu (chyba albo nie wiem jak włączyć) i bez łopatek, kierownica bez jakichkolwiek przycisków do sterowania radiem. Ale generalnie ciśnie to i jest fajne. No. W miarę. Kompletnie nie wiem co się w środku znajduje, jak to jest wyposażone, jakie kody silnika, skrzyni. Kupowałem od dilera za 4k więc... no. Muszę się udać do salonu by mi rozkodowali VINa bo nie wiem nic.

Tak czy siak - chodzi mi po głowie, by nie pozbywać się złoma C6 do dziada w komplecie, tylko przełożyć co się da z C6 sedan do C5 kombi bo w sumie nawet to C5 mi pasuje (spalanie 12L gazu, marzenie w C6 przejechać 100km za 28 zł :D) Wyrezać mogę z C6 wszystko. Teraz pytanie do szanownego grona - co mogę przełożyć?
Nagłośnienie? Fotele przednie? Kierownicę? Jakiś konkretny sterownik?
Zaczynając od przekładki kierownicy- co musiałbym przełożyć/kupić by mi kierownica z C6 zaczęła w tej przedliftowej C5 chodzić? Wiem że jest problem z airbagiem, ale na nim mi akurat nie zależy. Chciałbym mieć tempomat i sterowanie łopatami, luksus jakbym miał sterowanie radiem z kierownicy.,
Fotele - oprócz tego że szyny nie pasują (mogę rezać, chciałbym mieć te fotele z C6 bo są dla mnie dużo wygodniejsze niż w C5) to czy kostki są P&P, czy też muszę coś jeszcze dokupić?
Nagłośnienie - w C5 coś tam gra, jest sub, nie charczy (chyba, ciężko stwierdzić bo radio Kenwooda nie działa zbyt dobrze pod kątem odbioru sygnału). Mam w C6 wzmacniacz, suba, wszystkie dobre głośniki. Bardzo mi się podobało w C6 granie i masowanie basem :D Tylko z tego co wiem (albo i nie) tam jest jakieś udziwnione sterowanie po światłowodzie (?). Jeżeli same komponenty bym przełożył (wzmak, głośniki, sub, głośnik podszybowy) to będzie to chodzić?
Drugie pytanie wiążące się z pierwszym. Bardzo chciałbym mieć radio z Androidem na pokładzie by z telefonu mieć muzykę przez BT, widziałem jakieś wynalazki za allegro z ekranem dotykowym rozwijanym w rozmiarze 1DIN i w sumie by mnie to urządzało. Tylko pytanie teraz o sterowanie i kierownicę. To będzie w szynie CAN chodzić? Radio odbierze sygnały z kierownicy?