Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Problem z nadmuchem

Wnętrze
ODPOWIEDZ
jelonpan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Problem z nadmuchem

Post autor: jelonpan » 21 gru 2009, 19:52

Witam wszystkich

Mam problem z nadmuchem gdyz raz dziala a raz nie. To znaczy zdaza sie ze dmucha az milo na wszystkich kratkach i na szyby. A za chwile wlaczam znowu auto i juz niec nie dzial czuc maly powiew wiaterku a dmuchawa ustawiona na full. Raz nie dzialalo wiec uderzylem w kokpit w miejscu przy kratce od nawiewu szyby przedniej i zadzialalo i pozniej dzialalo dluzszy czas. ostatnio znowu to samo i walilem i nic a pozniej sam sie wlaczyl. Co to moze byc i gdzie mam problemu szukac bo odchodze od zmysłów.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
corel
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Karol
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 ALG 193KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: corel » 22 gru 2009, 13:13

jelonpan, wyjmij modul klimy i sprawdz czy z tylu masz wszystkie przeowy dobrze podlaczone. Nie wyjmuj go calkowiecie tylko wysun na ile przewody pozwola. latwiej bedzie jak zdemontujesz wpierw radio.

jelonpan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jelonpan » 22 gru 2009, 14:41

dzieki za informacje sprobuje tylko wiesz moze czy gdzies znajde opis instrukcje lub fotosy ze zdjecia konsoli.

[ Dodano: 2009-12-22, 22:33 ]
A dodam ze dzis juz wogole nie dzialal slychac jak zmieniaja sie kratki przelaczajac i jakiesz szumy w kratkach a oprocz tego daje na maxa a tu nic moze ktos by mi napisal jak dobrac sie do dmuchawy co trzeba i jak rozebrac

pozdrawiam

[ Dodano: 2010-01-01, 16:58 ]
Problem rozwiazany :mrgreen: wyczyscilem wiatrak troche wd40 i teraz dmucha az milo. Odkreczilem 5 srub (3 w schowku 2 pod schowkiem) potem 3 sruby trox i odczepic kostke i juz na wiezchu wiatraczek. troche postukalem i caly syf wylecial potem 2 sruby trox zeby dostac sie do silniczka. Tam tez przeczyscilem i popryskalem wd40 i gotowe. Moze sie komus przyda :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja