Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problem z demontażem instalacji telefonicznej

Wnętrze
ODPOWIEDZ
skyline00
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problem z demontażem instalacji telefonicznej

Post autor: skyline00 » 15 lut 2015, 13:10

Hej,
Zabrałem się wczoraj w końcu za demontaż brzydkiej instalacji telefonicznej, która znajdowała się koło radia. Nie wiem czy była to fabryczna instalacja czy jakaś dodatkowa, ale na forum znalazłem tylko takie w podłokietniku. Ponadto w podsufitce przy oświetleniu jest mikrofon, który wygląda na przyklejony, a wśród bezpieczników brakuje tego od telefonu, więc podejrzewam, że jest to instalacja niefabryczna. Mocowanie było całkiem solidne, bo trzeba było wyciągnąć całe radio i odkręcić dwie śruby, żeby wyjąć mocowanie pod uchwyt na telefon. Po demontażu wygląda to tak:
Obrazek
Obrazek

Do usunięcia został mi uchwyt na telefon z kablem. I tu mam największy problem, bo nie wiem dokąd prowadzi ten kabel. Idzie on za kokpitem, gdzieś przez wywietrzniki nóg, a potem pod kierownicą, gdzie dojrzałem jakąś złączkę tego kabla widoczną na zdjęciu:
Obrazek

Czy ktoś wie, gdzie dalej prowadzi ten kabel? Chciałbym go usunąć całkowicie, jeśli to nie jest fabryczna instalacja. Gdzieś też musi się łączyć z mikrofonem.

Lord_nikon28
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lord_nikon28 » 15 lut 2015, 16:12

Tak jak napisałeś instalacja nie jest fabryczna więc sposób podłączenia zależy od tego kto to robił.Sam miałem instalke pod nokie którą wymontowałem mikrofon schowałem po prostu pod oświetlenie i wyczyściłem taśmę którą był przyklejony a co do reszty to wymontowałem uchwyt kable obciołem i zaizolowałem (termokurczliwe) bo inaczej pół deski musiał bym demontować
Only god can judge me ;)

skyline00
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: skyline00 » 15 lut 2015, 21:26

W wolnej chwili spróbuję odkręcić ten element pod kierownicą, jeśli nie jest on trudny do demontażu i zobaczę czy widać dalszy ciąg kabla. Jak nie, to po prostu rozłączę tę wtyczkę i zostawię pozostałość tam gdzie jest.
Martwię się o ten mikrofon, bo naprawdę wydaje się jakby był na klej przymocowane i pewnie zostanie brzydki ślad po tym, raczej nie do usunięcia bez wymiany całego plastiku z oświetleniem w podsufitce :|

Lord_nikon28
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lord_nikon28 » 16 lut 2015, 09:23

u mnie była taśma dwustronna, więc wystarczyło trochę benzyny ekstrakcyjnej i poszło
Only god can judge me ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja