[A6 C5]podświetlenie ikonki uchwytu na napój
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5]podświetlenie ikonki uchwytu na napój
Podpowiedzcie mi panowie jak wymienić podświetlenie tej ikonki z kubkiem. jak się należy do tego zabrac bo patrzyłem i nie wiem jak to wyjąć.
-
- Forum Audi A6 / A7
Witaj, co do wymiany tych diodek to nie wiem ale wiem jak wyjąć uchwyt na napój :-P , trzeba nacisnąć aby się uchwyt wysunął, potem wziąść 2 cienkie śrubokręty- jeden wsadzić w górę kieszeni do której uchwyt się chowa, drugi na dół i pociągnąć lekko do siebie starając się wypiąć uchwyt z zatrzasków... Powodzenia 

Już parę razy wyciągałem uchwyt na kubek - idzie to dość mozolnie ale można. Ja wypachałęm 2 małe srubokręty po obu stronach obwódki uchwytu na kubek - delikatnie podważająć mechanizm - wtedy ciągniesz za sam uchwyt delikatnie i wychodzi.
Jeśli chodzi o diode świecącą to jest ona u podstawy uchwytu zaraz koło wytyczki z prądem. Wydaje mi się, że światło idzie poprzez palstikowy kawałek w kształcie prostokąta otoczony aluminową folią. Koniec tego prostokącika dociera wprost do naszego uchwytu - dzięki temu widzimy światełko kubeczka na uchwycie.
Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić. Pozdrawiam
Jeśli chodzi o diode świecącą to jest ona u podstawy uchwytu zaraz koło wytyczki z prądem. Wydaje mi się, że światło idzie poprzez palstikowy kawałek w kształcie prostokąta otoczony aluminową folią. Koniec tego prostokącika dociera wprost do naszego uchwytu - dzięki temu widzimy światełko kubeczka na uchwycie.
Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić. Pozdrawiam

"O! Dwadzieścia żywych trupów ze mnie szydzi. Cóż za czasy nastały, żeby trupy, miast na cmentarzu leżeć, ludzi nachodziły."
Achaja, Tom I
Achaja, Tom I
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adrian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Witam. Sam kiedyś miałem problem z wysuwaniem uchwytu na napoje. Więc tak, najpierw wyjmij ten uchwyt, robiąc to powoli do jego konca powinien być wpięty przewód z diodą. Jeśli go nie ma wpiętego to najprawdopodobniej sie wypiął i został tam w środku. Weź latarke, nie dlugi sztywny zagięty kawałek pręta, druta i sięgnij do środka napewno wygrzebiesz przewód wraz z diodą.
No niestety, u mnie ten przewód jest zakleszczony i nie daje się wyciągnąć. Wystaje jakby z jakiegoś kanału plastikowego i albo jest krótki, albo gdzieś przyciśnięty.Adriano007 pisze:Witam. Sam kiedyś miałem problem z wysuwaniem uchwytu na napoje. Więc tak, najpierw wyjmij ten uchwyt, robiąc to powoli do jego konca powinien być wpięty przewód z diodą. Jeśli go nie ma wpiętego to najprawdopodobniej sie wypiął i został tam w środku. Weź latarke, nie dlugi sztywny zagięty kawałek pręta, druta i sięgnij do środka napewno wygrzebiesz przewód wraz z diodą.
Wpadłem na pomysł, żeby zrównoleglić jakiś inny przewód i podpiąć go tam. Rozebrałem przycisk ASR i kawałek plastiku rozpraszjącego światło wpadł mi do konsoli

Efekt jest taki, że oprócz nieświecącej ikonki od napoju, ASR świeci już tylko w połowie. Zatem chętnie kupię od kogoś uszkodzony przycisk.
Wygląda na to, że naprawa świecącej ikonki wiąże się z rozebraniem i wyjęciem środkowej konsoli.
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adrian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Ja u siebie tez mam zamiar to ustrojstwo wyciągnąć wraz z tym schowkiem na monety bo ma być drugi uchwyt na napoje.
Fajnie by było gdyby ktoś pokazał na foto co i jak bo za chiny nie wiem jak się za to zabrać nawet czytając wasze podpowiedzi...
Fajnie by było gdyby ktoś pokazał na foto co i jak bo za chiny nie wiem jak się za to zabrać nawet czytając wasze podpowiedzi...
Ostatnio zmieniony 22 sty 2011, 20:29 przez Kuku1985, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bbone
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Nie wiem czy się da to zamienić.Tzn wyciągnąć to pewnie że się da (nie jest skomplikowana robota ) ale chodzi o to czy wejdze uchwyt w otwór na szufladkę.Wewnątrz mogą byćproblemy z zamontowaniem uchwytu tak by działał poprawnie.Kuku1985 pisze:Ja u siebie tez mam zamiar to ustrojstwo wyciągnąć wraz z tym schowkiem na monety bo ma być drugi uchwyt na napoje.
All of the Above
a6-c5-all-modernizacja-kokpitu-vt8426.h ... ight=kubek
spoko jest to wykonalne, ale nie wiem jak wyciągnąć tą szufladkę i kubek
szufladkę - bo chce wstawić tam drugi kubek
kubek - bo dioda nie świeci
no właśnie sorry za off topic ale mam problemy z podświetleniem stąd też prośba o podanie linku do tematu jak można naprawić podświetlenie w nawiewach - żadne mi nie świecą
spoko jest to wykonalne, ale nie wiem jak wyciągnąć tą szufladkę i kubek
szufladkę - bo chce wstawić tam drugi kubek
kubek - bo dioda nie świeci
no właśnie sorry za off topic ale mam problemy z podświetleniem stąd też prośba o podanie linku do tematu jak można naprawić podświetlenie w nawiewach - żadne mi nie świecą