Kupiłem właśnie Audi A6 C5 i nie miałem w nim radia.
Dokupiłem więc oddzielnie Audi Concert I z kodem i chciałem je zamontować.
Jestem już po jednej próbie montażu i przedstawię swój problem.
Mój mechanik przede wszystkim stwierdził, że mam za mało kabli do jego podłączenia. Po podłączeniu i wpisaniu kodu w radiu gra tylko przód. Tył kompletnie milczy. Przy włączeniu nie widzę żadnego napisu BOSE na wyśw. radia. Dodatkowo przy każdym wyłączeniu zapłonu kod muszę wpisywać od nowa, radio nie zapamiętuje go. Oprócz przodu gra jeszcze mały brzęczyk na lewym (tym po stronie kierowcy) środkowym słupku (po między przednimi a tylnymi siedzeniami, zamieściłem zdjęcie tego brzęczyka). Z tym, że z graniem tego małego jest tak, że on właściwie irytująco brzęczy w rytm muzyki a nie gra. Tak jakbym próbował mechanicznym głosem nucić jakiś utwór.
Całą instalację mam chyba kompletną (w bagażniku jak podejrzewam jest subwoofer ze wzmacniaczem - jak na foto). Nie ma z pewnością zmieniarki. Jest chyba od niej kabel (okrągły wtyk z kilkoma pinami). Sama zmieniarka nie jest mi potrzebna, więc nie ubolewam nad jej brakiem.
Dodatkowo w aucie jest instalacja pod telefon (nokia 6310). Również jest mi nie potrzebna, więc jeśli jej wypięcie nie będzie stwarzało problemów z radiem, chętnie zwolnię sobie podłokietnik.
Zamieszczam więc wszystkie zdjęcia radia i całej widocznej instalacji w samochodzie, kabli, jakie mam do podłączenia w konsoli środkowej i bardzo proszę Państwa o pomoc i sugestie, czego brakuje w moim aucie, aby radio zagrało całym swoim zapleczem i tak jak powinno.
Nie wiem czy nie zapomniałem o czymś, w razie czego będę na bieżąco dopisywać.
Z góry dziękuję za każdą pomoc i sugestię i pozdrawiam szanownych Forumowiczów.