Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

pamięć foteli programowanie

Wnętrze
ODPOWIEDZ
sliverson
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

pamięć foteli programowanie

Post autor: sliverson » 10 cze 2013, 15:23

Witam od dłuższego czasu staram się naprawić pamięć foteli wszystko działa tak jak trzeba poza oparciem które zawsze łamie się pod samą kierownice. Przeczytałem mnóstwo tematów na temat pamięci foteli jak i w audi i całej grupie vag i nic konkretnego nie znalazłem, ale wpadł mi do głowy pewien pomysł, a mianowicie wyczytałem gdzieś, że fotel trzeba zaprogramować poprzez podniesienie fotela maksymalnie do góry i do przodu. U mnie podnosząc tył siedziska do góry silniczek podnosi i w pozycji w której powinno się zatrzymać siedzisko zaczyna pykać, a silniczek cały czas pracuje, tak jakby jakiegoś ogranicznika nie było, a żeby opuścić muszę usiąść albo nacisnąć bo coś nie zaskakuje. Czy jest to możliwe, że przez to nie mogę zaprogramować fotela i pamięć źle działa?

Z góry dziękuję za pomoc

Awatar użytkownika
Naprawa Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomek
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Naprawa Audi A6 » 10 cze 2013, 16:36

SprawdÂź wyłączniki krańcowe, sterownik nie będzie miał odniesienia jeśli któraś "krańcówka" nie działa. Całkiem możliwe, że problem leży po stronie mechanizmu fotela. Podłącz pod VAG i sprawdÂź czy sterownik nie wypluł jakichś błędów <okok>

sliverson
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sliverson » 10 cze 2013, 17:23

właśnie sprawdziłem i nic a nic nie wywaliło

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: kot919 » 21 cze 2013, 01:20

Kolego sliverson wydaje mi się że możesz mieć problem z potencjometrem silniczka regulacji oparcia lub z samym okablowaniem tego silniczka. W obu przypadkach optymalnie byłoby wyciągnąć fotel na zewnątrz pojazdu, zdemontować plastykową osłonę fotela i sprawdzić poprawność działania silnika miernikiem (tzn czy zmienia się rezystancja gdy zmieniasz pozycję oparcia)

Tak jak napisał Kolega tomekkk1 możliwe również że uszkodzona krańcówka 'uniemożliwia' poprawne ustawienie oparcia - zależy co zaprogramowali konstruktorzy AUDI w sterowniku :-)

pompon77
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pompon77 » 01 sie 2013, 15:42

Witam
co było przyczyną tej usterki mam podobny problem

pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja