Witam
Mój problem polega na tym, że nie wiem jak uruchomić bądź zaprogramować "pamięć foteli" mam je u kierowcy oraz u pasażera i nie mam pojęcia jak to działa, naciskanie guzików nie wzbudza żadnej reakcji foteli.
Co z tym jest grane, pomoże ktoś??
[S6 c5] pamięć foteli. Jak uruchomić??
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciej
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- kiler22
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
odgrzewam kotleta ale to CHYBA najlepiej pasujący temat
Pacjent to A6 c5 z 1998 roku 2.8 q wersja USA
Mam pamięć fotela kierowcy , panel działa , ma zapamiętane jakieś tam dziwne ustawienia pod przyciskami 1,2,3 i kiedy je nacisnę normalnie przestawia siedzenie , lusterko (bo prawe jest krótkie więc raczej ktoś je zmienił ale to CHYBA nie zmienia nic w temacie )
problem jest w zapamiętaniu własnych ustawień . Ja robię to tak - ustawiam fotel "pod siebie" trzymam M i dodatkowo np 1 . Po ok 3 sek słyszę jak coś tam w panelu coś klika jakby jakiś przekaźnik czy coś , puszczam i ........ nie zapamiętuje
zostają stare ustawienia (na moje mocno niefachowe oko nawet gdyby coś niesprawnego było w elektryce foteli to powinien chociaż zapamiętać ustawienia lusterka . jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi )
doczytałem się na forum że MOŻE to mieć związek z uszkodzonymi krańcówkami drzwi . U mnie przód działa normalnie czyli pokazuje na FISie , zapala światło w środku itp
tył rzeczywiście nie działa (nie pokazuje na FISie ) ale tył CHYBA nie powinien mieć wpływu na pamięć fotela kierowcy :shock:
może coś robię źle
???
czy coś mogę jeszcze sprawdzić
?
Pacjent to A6 c5 z 1998 roku 2.8 q wersja USA
Mam pamięć fotela kierowcy , panel działa , ma zapamiętane jakieś tam dziwne ustawienia pod przyciskami 1,2,3 i kiedy je nacisnę normalnie przestawia siedzenie , lusterko (bo prawe jest krótkie więc raczej ktoś je zmienił ale to CHYBA nie zmienia nic w temacie )
problem jest w zapamiętaniu własnych ustawień . Ja robię to tak - ustawiam fotel "pod siebie" trzymam M i dodatkowo np 1 . Po ok 3 sek słyszę jak coś tam w panelu coś klika jakby jakiś przekaźnik czy coś , puszczam i ........ nie zapamiętuje

doczytałem się na forum że MOŻE to mieć związek z uszkodzonymi krańcówkami drzwi . U mnie przód działa normalnie czyli pokazuje na FISie , zapala światło w środku itp
tył rzeczywiście nie działa (nie pokazuje na FISie ) ale tył CHYBA nie powinien mieć wpływu na pamięć fotela kierowcy :shock:
może coś robię źle

czy coś mogę jeszcze sprawdzić