Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C5] oslona radia

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
piast
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi A6 C5] oslona radia

Post autor: piast » 10 lis 2009, 20:14

Czesc,moze ktos wie jak zdemontowac klapke ktora zaslania radio,mam radio z monitorem i przeszkadza mi ta klapka, poprostu nie moge wsunac radia do konca.Pozdrawiam, dziekuje. :-)

P@weł
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: P@weł » 01 sty 2010, 21:40

Radia nie możesz wsunąć raczej z innego powodu niż klapka ! Osłona radia może zostać przecież otwarta i wtedy nie ma prawa o nic haczyć . Spróbuj wsunąć do końca radio a w tym celu sprawdź czy od tyłu w radiu nie ma kołka prowadzącego lub śruby do mocowania . Jęzeli jest to pozbądź się jej .
Zdejmij ramkę wypełniającą szczeliny pomiedzy konsolą i radiem oraz panelem klimatyzacji . Wykręć panel klimatyzacji - cztery sruby - odepnij wiązki od panelu i włóż rękę za radio . Ułóż przewody i sprawdź co ewentualnie blokuje radio .
Radia samochodowe są raczej w wymiarze standartowym . To co może wystawać to sam panel lub pokretła . Takie kłopoty sprawiają ostatnie modele Blaupunkta gdzie z powodu sterczącego pokrątła nie da się zamknąć klapki .

Awatar użytkownika
Naprawa Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomek
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Naprawa Audi A6 » 01 sty 2010, 22:58

Mi się wydaje ze problem kolegi piast polega na tym że nie może wsunąć radia do końca gdyż w pełni nie ustawi wysuniętego monitora gdyż właśnie przeszkadza ta nieszczęsna klapka, a nie że blokuje coś z tyłu.
P@weł pisze:Takie kłopoty sprawiają ostatnie modele Blaupunkta gdzie z powodu sterczącego pokrątła nie da się zamknąć klapki .
Nie tylko Blaupunkt "nie pozwala" zamknąć klapki - ja mam JVC model KD-PDR61 i o zamknięciu mogę pomarzyć. Właściwie klapka jest tak zbudowana że chyba tylko modele odtwarzaczy z gałką po środku pozwalają na zamknięcie osłony (na środku nie ma wewnętrznej ścianki klapki)

P@weł
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: P@weł » 02 sty 2010, 00:08

Wewnetrzną ściankę klapki można wypiłować aby dopuszcalne stało się pokretło z boku . Niestety w przypadku Blaupunkta MP68 musiałem dodatkowo przerobić pokretło .
Klapkę można wyjąć - po bokach (radia) są blokady rozporowe które wyciąga się dokładnie w tym samym kierunku co radio .

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja