[A6 C5] opoźnia analogowy zegar czasu
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adrian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
[A6 C5] opoźnia analogowy zegar czasu
Witam. Jeżdze A6 C5 z 1998r 1.8T i mam jak każdy w takim roczniku w zegarach analogowy zegar czasu. Zauważyłem że zegar ten zaczyna mi spoźniać tzn. po nocce spóźnienie wynosi ok. 5 min więc jest to sporo. Zastanawiam sie czy jest to związane z minusową temperatura zewnętrzną ( samochód garażuje w blaszaku nieogrzewanym z licznymi szczelinami), czy może słabym akumlatorem, czy może zamontowanymi xenon hid. W sumie jak założyłem te hidy to tak jakoś wtedy zauważyłem ten problem aczkolwiek też nei wystapił on od razu. A co wy myślicie o tym wszystkim? Dzięki za pomoc.
- Mariusz-MN
- Forum Audi A6 / A7
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Ja kilka tygodni temu odchudziłem swój portfel o 300 zł za naprawę zegarów tzn posypał sie w nich progam i trzeba było wgrac nowy+ programowanie kluczy immo- nic miłego. Coraz częściej noszę sie z tym ze będe je ściągał bo szkoda mi kasy na głupie niepotrzebne naprawy. Założe żarówki osram h1 xenon efect i też będzie. W sumie te osramy lepiej daja niż philips-y.
- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1997
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.3 133KM
- Kontakt:
panowie
nie jestem zwolenikiem hidów ale jak czytam posty typu" czy to od hidów" padły zegary itp. to zaczynam mieć mętlik w głowie :roll: jak to mówią co ma piernik do .... itd.... nie rozumiem związku przyczynowo-skutkowego :!: bo jakby żarówki miały wpływ na nasz licznik to już nie wiem jaki wpływ miałyby ......... itd. itd...
każdy tu może coś napisać :-x sorry ja nie widzę związku
nie jestem zwolenikiem hidów ale jak czytam posty typu" czy to od hidów" padły zegary itp. to zaczynam mieć mętlik w głowie :roll: jak to mówią co ma piernik do .... itd.... nie rozumiem związku przyczynowo-skutkowego :!: bo jakby żarówki miały wpływ na nasz licznik to już nie wiem jaki wpływ miałyby ......... itd. itd...
każdy tu może coś napisać :-x sorry ja nie widzę związku

- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Seweryn
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.2 FSI 255KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
zastanów się jak długo masz ten samochód może spóźniał już wcześniej a teraz zauważyłeś albo może już pada jego mechanizm lub bo taka przyczyna tez była u kogoś zgęstniał smar w trybikach od mrozu i spowalnia go
Cześć ekipa.
Naprawy hamulców Audi A6 C5. Zapraszam.