Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C5] Mokro pod nogami kierowcy

Wnętrze
robertinno
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: robertinno » 04 sty 2011, 14:30

A czy kolega robertinno nie dłubał ostatnio przy podszybiu/pokrywie ECU lub w tym rejonie :?: Jeśli tak to prawdopodobnie przez pociągnięcie za linkę podnoszenia maski została zruszona gumka uszczelniająca przejście linki przez ścianę podszybia. Koledzy posprawdzajcie to sobie bo mi podczas wymiany przedniej szyby w Audi 80 B4 panowie szybiarze zruszyli tą uszczelkę i miałem basen pod nogami kierowcy i pasażera z tyłu :shock: Ale się zeźliłem i jednocześnie uśmiałem jak po tygodniu znalazłem przyczynę :lol:
Aaaa tak, grzebalem tam gdzies w tych okolicach. A nawet juz sam znalazlem przyczyne. Dokladnie jak piszesz, cieklo po lince podnoszenia maski.
To teraz zostaje juz tylko suszyc, suszyc, suszyc,.... az do wiosny :mrgreen:
Dzieki za wszystkie podpowiedzi...

Awatar użytkownika
Adxs
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adam
Rocznik: 2009
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Adxs » 05 lis 2012, 12:43

Cześć

Dzisiaj rano też mnie spotkała kałuża pod nogami ;/
Jedyny zabieg jaki zrobiłem przed wejściem do samochodu to otworzyłem maske i wlałem 5L płynu do spryskiwaczy.
Nie wiem czy mogło w tym czasie spłynąć coś po masce, wlecieć jakoś i zrobić kałuże ?

Po dywaniku widać, że troche już się zmodyfikował od tej wody więc mogło to stać od nocy.
Sprawdzałem też całą wykładzine dookoła i była sucha :| Tylko w tym jednym miejscu było mokro i kałuża.

I teraz tak - z tego co widzialem jak otworzyłem po masce - to miałem niezłą stertę liści i przy uszczelkach i przy podszybiu i tam w tej dziurze między zbiorniczkiem płynu a podszybiem... Możliwe, żeby tamtędy woda schodziła ?

Poniżej foto kałuży ;/ Obrazek
kontakt administratora:
Polecam!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja