[Audi A6 C5] [A6 C5] Lusterko fotochrom
- tomek3city
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: KRZYSZTOF
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Zgłaszam się na ochotnika, lusterko już zakupiłem czekam na kuriera i będę przekładał.mwx pisze: Podejrzewam że da się to przełożyć, potrzebny jest tylko śmiałek który zaryzykuje.
Możesz dokładniej napisać jakie dodatkowe funkcje posiada lustro z A8. Co to znaczy światełka?mwx pisze: Ja mając lustro od A8 kombinowałbym pewno tak żeby zachować jego większą obudowę i dodatkowe funkcje, czyli światełka. Da się to zrobić bo wszystkie niezbędne kable są w pobliżu.
Ja planuję przełożyć samo szkło, kupiłem lustro z uszkodzoną obudową.
Dam znać jak mi poszło

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: KRZYSZTOF
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Niestety szkło lusterka od Audi A8 D3 ma inne wymiary niż od Audi A6 C5.mwx pisze:Dojdzie to zobaczyszJeśli dobrze pamiętam są dodatkowe światła "do czytania map"
Koniecznie melduj co i jak z tym dopasowaniem. Pstryknij moze jakies foty.
Lusterko z A8 na wysokość jest identyczne, ale jest ok. 2 cm krótsze.
Czarna ramka jest od A6 C5.
Z uwagi, że kupiłem lusterko z uszkodzoną obudową, innym mocowaniem, inna wtyczką przełożyłem prowizorycznie szkiełko, a powstałe dziury zakleiłem taśmą izolacyjną.
Docelowo spróbuje zamontować lusterko z A8, ale na to potrzebuje więcej czasu.
Dzisiaj pobawiłem sie zatykając czujnik światła z przodu lusterka i okazało się, że zewnętrzne lusterko pasażera też mam fotochromatyczne - tylko ono jest sprawne, nie zżółkłe, nie wylane, więc tego nie zauważałemAaa no to ciekawostka dla mnie Jak kupiłem auto, to zarówno lusterko wewnętrzne, jak i zewnętrzne kierowcy były żółtawe - widać już nie działały Dzięki za uświadomienie,

[ Dodano: 2015-01-02, 17:23 ]
Czy lusterko kierowcy / pasażera tylko od A6 pasuje, czy także z innych aut (jakich) ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna