[Audi A6 C5] konsola przed po lifcie, różnice??
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
[Audi A6 C5] konsola przed po lifcie, różnice??
Koledzy, wie ktoś może czy jest jakaś różnica konsoli / deski rozdzielczej w A6 C5 przed liftem a po lifcie?? Kolega składa właśnie A6 98r po wypadku, auto miało wystrzelone poduszki. Jak wiadomo konsola jest podarta i do wymiany. Na allegro piszą że deska jest z auta przed jaki i po lifcie np.:
http://moto.allegro.pl/item858102394_au ... nsole.html
http://moto.allegro.pl/item862383928_ko ... uropa.html
Były jakieś różnice?? Deska np z 2002r będzie pasowała do A6 98r??
http://moto.allegro.pl/item858102394_au ... nsole.html
http://moto.allegro.pl/item862383928_ko ... uropa.html
Były jakieś różnice?? Deska np z 2002r będzie pasowała do A6 98r??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 27 gru 2009, 10:29 przez cichykk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
przełącznik do świateł różni się tylko pokrętłem czy całą obudową? Można bez problemu je podmieniać?? Dzięki za szybka odpowiedź
Czekam na kolejne podpowiedzi
Pod navi wydaje mi się że tylko środkowa jest inna, a góra niby ta sama :roll:

Ostatnio zmieniony 26 gru 2009, 23:13 przez cichykk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- eneron
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2010
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
Deska po lifcie jest taka sam jak przed liftem, róznica tkwi w detalach/modułach, które nei są połaczone na stałe z deską i które można wymieniać np. inny włacznik świateł po lifcie, zegary z obwódką po lifcie, w autach ze słabszymi silnikami zamiast przycisku ESP/ASR jest super szufladka na drobne, po lifcie już tej szufladki nie ma
.
W końcu A6 C5 liczy się jako model od 97 - 04r i lift polegal tylko na detalach a nie na zmianie kpl auta/wnętrza tak więc bazowe elementy modelu C5 są takie same przed jak i po lifcie pomijając silniki...
[ Dodano: 2009-12-27, 10:56 ]
Na tm drugim zdjeciu deski rozdzielczej widać, że dawca organów miało oryinalne xenony :-P

W końcu A6 C5 liczy się jako model od 97 - 04r i lift polegal tylko na detalach a nie na zmianie kpl auta/wnętrza tak więc bazowe elementy modelu C5 są takie same przed jak i po lifcie pomijając silniki...
[ Dodano: 2009-12-27, 10:56 ]
Przełącznik do świateł przed/po lifcie jest inny ale oba typu powinny pasować do deski po lifcie lub na odwrót, ma zmieniony kształt, jest wykonany (o zgrozo) z gorszych materiałów - łuszczy się farba co w limuzynie pokroju A6 jest czymś karygodnym, tak samo na panelu climatronica po lifcie często łuszczy się farba, i to nie koniecznie od tego, że ktoś intensywnie używał guzików... :roll:cichykk pisze:przełącznik do świateł różni się tylko pokrętłem czy całą obudową? Można bez problemu je podmieniać??
Na tm drugim zdjeciu deski rozdzielczej widać, że dawca organów miało oryinalne xenony :-P
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Paliwo: Benzyna
bawiłem się tym ostatniocichykk pisze:Były jakieś różnice?? Deska np z 2002r będzie pasowała do A6 98r??
powiedziano mi, że pasują te roczniki do siebie
z tego co mi też powiedziano to różnią się kolorami
np czarny przed liftem wygląda inaczej niż czarny po lifcie ( chodzi o mat, przed jest świecąca, po lifcie taka ciekawsza w dotyku i ładniej wygląda ten kolor)
-
- Forum Audi A6 / A7
Byłem w ASO i już wszystko wiem, budowa deski jest ta sama. Różni się tylko kolorami i odcieniami. Tak jak pisał o tym goly191,
Mam nadzieje ze komuś przyda się ten temat :-D
goly191 pisze:czarny przed liftem wygląda inaczej niż czarny po lifcie ( chodzi o mat, przed jest świecąca, po lifcie taka ciekawsza w dotyku i ładniej wygląda ten kolor)
Mam nadzieje ze komuś przyda się ten temat :-D
Odkopie temat:
Jako ze mi rdza wyszla na blotniku i zamowilem blotnik po liftowy 2002 a auto moje wg. nomenklatury UK jest rocznikiem 2000/01 zaczalem sie interesowac tym tematem.
Stwierdzam,ze maske mam przed liftowa i zderzak.Swiatla sa po lifcie bo zarowka migacza jest zaslonieta.Deska rozdzielcza jest matowa i mila w dotyku,mam przycisk ASR i zegary sa podswietlane na bialo,ale nie mam srebrnych obwodek.Lusterka oba sa takie same,ale to pewnie przypadlosc UK
Felgi fabrycznie 16".
Maska po lifcie bardziej mi sie podoba,wyglada troche mlodziej,ale nie bede nic rzezbic.
Jako ze mi rdza wyszla na blotniku i zamowilem blotnik po liftowy 2002 a auto moje wg. nomenklatury UK jest rocznikiem 2000/01 zaczalem sie interesowac tym tematem.
Stwierdzam,ze maske mam przed liftowa i zderzak.Swiatla sa po lifcie bo zarowka migacza jest zaslonieta.Deska rozdzielcza jest matowa i mila w dotyku,mam przycisk ASR i zegary sa podswietlane na bialo,ale nie mam srebrnych obwodek.Lusterka oba sa takie same,ale to pewnie przypadlosc UK

Maska po lifcie bardziej mi sie podoba,wyglada troche mlodziej,ale nie bede nic rzezbic.