posiadam zwykly kluczyk nie scyzoryk na 2 przyciski przelozyc transponder i srodek(płytke) do scyzoryka i dotobic grot
[C5]Kluczyk scyzoryk
-
Jurek85
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Jurek
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
LuQas
sądzę że może to działać. Skoro wszystko będzie to samo. Ewentualnie trzeba będzie go przekodować, tak jak tam pisali z zamykaniem drzwi itp.
A ja mama takie drobne pytanko.
Na allegro zawsze jak jest kluczyk 4DO.837.231 to jest on z 2 przyciskami a ja mam 3.
Strasznie ciężko znaleźć 3 przyciskowy z takim kodem i na 433,92 MHz.
Czy ten kod nie oznacza tylko 2 przycisków??
sądzę że może to działać. Skoro wszystko będzie to samo. Ewentualnie trzeba będzie go przekodować, tak jak tam pisali z zamykaniem drzwi itp.
Na allegro zawsze jak jest kluczyk 4DO.837.231 to jest on z 2 przyciskami a ja mam 3.
Czy ten kod nie oznacza tylko 2 przycisków??
-
Cin
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Paweł
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
Nie prawda to jedynie zależy od roku i modelu auta.AndreD83 pisze:LuQas
W kluczykach 3 przyciskowych na końcu jest jeszcze literka np A lub K
4DO.837.231 A
http://www.allegro.pl/item805625577_klu ... 2_mhz.html
Poczekaj i przeglądaj allegro co dziennie a cos na pewno w przyzwoitej cenie trafisz jak ja szukałem z A to pełno było właśnie samych 231
Pozdrawiam
-
Jurek85
- Forum Audi A6 / A7

Dzięki Bartas, ale czy nie ma znaczenia troszkę inne oznaczenie??censored pisze:Jurek85 napisał/a:
Tu masz link : http://www.allegro.pl/ite...yk_434_mhz.html
"3 przyciskowym który działa na 434 MHZ model HLO 8PO 837 231 kluczyku znajduję się transponder 48 crypto cały kluczyk gotowy do zakodowania"
Chodzi o model kluczyka HLO 8PO ... a ja mam 4DO ....
Jak to z tym jest :?:
-
Jurek85
- Forum Audi A6 / A7

No to coś pomyślimycensored pisze:Zdobądź kluczyk , a za flaszeczke ci zakodujeJurek85 pisze:To chyba pojadę do Olsztyna po kluczyk:mrgreen:
![]()
A tak BTW to po co ci 3 przyciskowy![]()
A po co mi 3 przyciski??
Bo ten jeden co posiadam ma 3 i chcę mieć takie same.
A jeszcze poza konkursem takie pytanie:
Przy tych numerkach 4DO ... na końcu niektórzy mają A inni nie. Ja nie mam. O co z tym chodzi??
Pozdro.
-
Jurek85
- Forum Audi A6 / A7

Tzn że moja 6 jest wyjątkową wersją testową przedprodukcyjną. :mrgreen:
Nie wiem jak było jak wyjeżdżała z salonu ale jak kupowałem to z 3 przyciskami i co najważniejsze działa - da się otworzyć bagażnik.
A wracając do mojego pytania:
Przy tych numerkach 4DO ... na końcu niektórzy mają A inni nie. Ja nie mam. O co z tym chodzi?? :?:
Nie wiem jak było jak wyjeżdżała z salonu ale jak kupowałem to z 3 przyciskami i co najważniejsze działa - da się otworzyć bagażnik.
A wracając do mojego pytania:
Przy tych numerkach 4DO ... na końcu niektórzy mają A inni nie. Ja nie mam. O co z tym chodzi?? :?:
- LuQas
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Janek ASO Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: RS6 C5
- Silnik: 5.0 580KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Mialem zwykly klucz nie składany kupilem scyzoryka na allegro za okolo 100 pln
dorobilem grot i z tego nie skladanego wzialem pastylke natomiast szczerze nie polecam rozbierac gornej czesci scyzoryka gdyz moj pierwszy scyzoryk sie polamal od strony tam gdzie sie styka 2 czesc kluczyka czyli przyciski zrobilem dziure w kluczyku dokladnie tam gdzie stara pastylka wydłubalem ja tzn zniszczylem i tam wrzucilem ta z mojego kluczyka i dziurke zakleilem czarna masa zaprogramowalem plytke poprzez nowy do stacyjki ori klucz do drzwi kierowcy no i hulam
[ Dodano: 2009-11-26, 17:18 ]
Aha i dzialał mi wczesniej na 2 przyciski poki go nie zepsulem a teraz mam na 3
dorobilem grot i z tego nie skladanego wzialem pastylke natomiast szczerze nie polecam rozbierac gornej czesci scyzoryka gdyz moj pierwszy scyzoryk sie polamal od strony tam gdzie sie styka 2 czesc kluczyka czyli przyciski zrobilem dziure w kluczyku dokladnie tam gdzie stara pastylka wydłubalem ja tzn zniszczylem i tam wrzucilem ta z mojego kluczyka i dziurke zakleilem czarna masa zaprogramowalem plytke poprzez nowy do stacyjki ori klucz do drzwi kierowcy no i hulam
[ Dodano: 2009-11-26, 17:18 ]
Aha i dzialał mi wczesniej na 2 przyciski poki go nie zepsulem a teraz mam na 3
-
robsonb73
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Otwieraną klapę z pilota ja też mam normalnie.censored pisze:Yyyy to ja o czymś chyba nie wiem , bo zawsze mi się wydawało , że to było po lifcie
Więc to normalne jednak. Albo jakaś opcja do wybrania jak 1000 innych w naszych autach :idea:
A tak przy okazji to klapa powinna się podnieść trochę czy tylko odskoczyć zamek?
Szkoda że muszę i tak otwierać pilotem od alarmu dodatkowego, który otwiera wszystko bo inaczej wyje. A czasem się przydaje tylko bagażnik :evil:
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !