Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Klapa Bagażnika PROBLEM

Wnętrze
ODPOWIEDZ
MISIEK_A6

[A6 C5] Klapa Bagażnika PROBLEM

Post autor: MISIEK_A6 » 27 mar 2009, 20:05

Mam problem z klapą bagaznika... Pewnego dnia spostrzeglem ze klapa nie zamyka sie razem z zamkiem centralnym z pilota... musiałem ja zamykac i otwierac z kluczyka... Wnerwilem sie i rozkręciłem tapicerke i dostałem sie do mechanizmu takiego jaki jest na zdjęciu poniżej...

Spostrzegłem ze plastik zaznaczony na zdjęciu na czerwono jest ułamany za chwile znalazłem drugą część... Ułamany w miejscu gdzie zaznaczyłem na niebiesko... Pomyślalem ,że skleje to klejem na ciepło... Zaczęło wszystko działać...

Buch po tygodniu znowu sie popsuło... rozkręcilem i zaniosłem do kolesia który zajmuje sie spawaniem plastiku... Zrobił to idealnie rok minął i znowu sie popsuło <beczy>

Panowie co zrobić? Dlaczego sie to połamało?? Bolszakoof miał mi załatwić taki plastik bo u niego jest Audi Anglik na części ale okazalo sie ze to też jest ułamane... Czyli co wada fabryczna?? Wymienić tylko plastik na nowy i kupic go w ASO ??

Czy przyczyna leży w tym ze plastik sie "zużył"?? Czy może w czymś innym szukać przyczyny??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ravsik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: Ravsik » 27 mar 2009, 21:43

Ja juz drugi raz bede naprawial ten mechanizm, za pierwszym razem okazalo sie ze sie zaciol silniczek od zamykania automatycznego, i nawet kluczem nie mozna bylo zamknac bagaznika bo sie klucz nie krecil. Dzisiaj zauwazylem ze znowu sie bagaznik nie zamyka, ale zato klucz sie kreci na okolo.

A na rysunku ulamane jest tez kolko od silniczka co jest zaczepiane na tym czarnym elemencie.
Montaż PDC tył Audi A6 C6 /]Forum dyskusujne.[/URL]

Mody:
2.0 TFSI 230KM / 370Nm
- przod polift
- tyl polift
- stołki S-LINE
- AAS
- APS
- SDS
- licznik 3G od S6

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 27 mar 2009, 21:46

Ale to nie jest moj mechanizm tylko z allegro... U mnie to kółko jest na swoim miejscu Zdjecie znalazlem by pokazac ten plastik

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 28 mar 2009, 10:20

Będe coś kombinował... :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja