Więc autko świeżo kupione i kilka pytań.
-Nie działa mi podświetlanie drzwi tzn te czerwone swiatełka ani na nogi tez nie.
-Druga sprawa to nie działający glośnik w drzwiach prawych tylnich
-Trzecia to w sumie pytanie raczej: czy każda a6 był a wypsażona w uchwyty na kubki na -tylnej kanapie ? bo u mnie niby jest cos na wzor tego ale cos sie wysunąc nie chce.
-Kolejny problem to FIS.. Na samej górze świeciły mi sie na żołtodystrybutor oraz takie kolko w nawiasach po zatankowaniu dystrubutor zniknął a ztym kołkiem dalej problem..
-i ostatnie po przekroczeniu ok 70 km/h słychac pikniecie i na złtym tle ikona w koleczku km i 2
Byłbym bardzo wdzieczny gdyby ktos mi mogł rozjaśnic te problemy jako ze auto mam dosłownie chwile i nie orientuje sie w nim za dobrze jeszcze.
[Audi A6 C5] Kilka pytań po kupnie auta
Witam.
Co do tego kółka w nawiasach to prawdopodobnie kończą Ci się klocki hamulcowe i czas na wymianę.
Co do pikania powyżej 70 km/h to zapewne poprzedni właściciel ustawił sobie ostrzeganie o prędkości.
Zapamiętywanie prędkości max.
- jechać z wybrana prędkością;
- nacisnąć krótko przycisk na tablicy zegarów ten po lewej;
- prędkość zostaje zapamiętana
- po przekroczeniu tej prędkości będzie pikał alarm, tak jak u Ciebie.
Kasowanie ustawień prędkości:
- jechać z prędkością co najmniej 5 km/h
- nacisnąć i przytrzymać przycisk po lewej dłużej niż sekundę i po sprawie.
co do uchwytów na kubki z tyłu:
-mam dwa ale jeden się nie wysuwa, zajmę się tym na wiosnę.
pozdrawiam :mrgreen:
co do oświetlenia:
sprawdź bezpiecznik nr 14 - 10 amperów
Co do tego kółka w nawiasach to prawdopodobnie kończą Ci się klocki hamulcowe i czas na wymianę.
Co do pikania powyżej 70 km/h to zapewne poprzedni właściciel ustawił sobie ostrzeganie o prędkości.
Zapamiętywanie prędkości max.
- jechać z wybrana prędkością;
- nacisnąć krótko przycisk na tablicy zegarów ten po lewej;
- prędkość zostaje zapamiętana
- po przekroczeniu tej prędkości będzie pikał alarm, tak jak u Ciebie.
Kasowanie ustawień prędkości:
- jechać z prędkością co najmniej 5 km/h
- nacisnąć i przytrzymać przycisk po lewej dłużej niż sekundę i po sprawie.
co do uchwytów na kubki z tyłu:
-mam dwa ale jeden się nie wysuwa, zajmę się tym na wiosnę.
pozdrawiam :mrgreen:
co do oświetlenia:
sprawdź bezpiecznik nr 14 - 10 amperów
-
- Forum Audi A6 / A7
Swoją drogą odważny z Ciebie człowiek skoro kupiłeś auto z kontrolkami, pipczeniami i innymi małymi detalami o których nie wiedziałeś co i jak z nimi...
Aby wymienić głośnik trzeba zdjąć boczek drzwi, odkręcasz 2 śrubki po bokach, delikatnie boczek wysuwasz do góry, odpinasz taki mały haczyk z linką od zamka(klamki drzwi), następnie odpinasz wszystkie kostki które tam są. Głośnik przykręcony jest na 3 śrubach. Proponuje wymienić na taki sam, np używkę z allegro.
[ Dodano: 2010-01-30, 22:34 ]
z tego co widziałem kubki były w każdej A6 C5. Pewnie się cholerstwa zacieły (częsta usterka
) u mnie jeszcze działają odpukać :lol:
Aby wymienić głośnik trzeba zdjąć boczek drzwi, odkręcasz 2 śrubki po bokach, delikatnie boczek wysuwasz do góry, odpinasz taki mały haczyk z linką od zamka(klamki drzwi), następnie odpinasz wszystkie kostki które tam są. Głośnik przykręcony jest na 3 śrubach. Proponuje wymienić na taki sam, np używkę z allegro.
[ Dodano: 2010-01-30, 22:34 ]
z tego co widziałem kubki były w każdej A6 C5. Pewnie się cholerstwa zacieły (częsta usterka

jeśli chodzi o te klocki kolego, to jeśli się dopiero zaświeciły pierwszy raz (w trakcie jazdy, a nie po odpaleniu) to znaczy, że możesz jeszcze sporo pojeździć. Czujnik jest zalany w klockach i jest on mniej więcej w połowie klocków. Zostaje jeszcze z 6 mm klocków, więc na razie nie masz się co martwić. 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
więc tak: wtyczka od głosników była wypięta wystarczyła ja wsadzic w swoje miejsce i gra. uchwyty juz działają. Sposób na wyłączenie limitu działa ale nie dokonca bo po wcisnieciu jest ikona km w koleczku i nr 1 i można to właczyc a po dłuzszym przytrzymaniu wyłaczyc natomisat nie wiem jak wyłączyc to które ma nr 2. Bezpiecznik sprawdzony i jest dobry.