Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 C5] kierownica s-line

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ceemack
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] kierownica s-line

Post autor: ceemack » 04 lip 2009, 06:08

witam mam pytanko czy auto jesli posiada pakiet s-line to rowniez musi mieć kierownice 3ramienną s-line? pytam bo widziałem s-line ze zwykła kierownicą , i drugie pytanko jak powinna wygladać prawdziwa s-line chodzi mi o znaki szczególne znaczki i gdzie winny być umieszcone oraz o inne szczególy wskazujace na to ze posiada taki pakiet pozdro

Voytec
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Wojtek
Rocznik: 2014
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDUD 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Voytec » 04 lip 2009, 21:34

greg25, masz racje ,jak kolega zamiawiał nową A6 w salonie to pytali się o wszystko co by w niej chciał.
Ja mam S-line kierke i jest w kodach wyposażenia a autko samo nie jest S-line :-D

Awatar użytkownika
arabicus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: arabicus » 05 lip 2009, 10:39

przed audi A6 miałem A4 Avant, który miał oryginalną kierownicę ze znaczkiem S-line, a w papierach było że to zwykła wersja... W "esce" są inne zderzaki i listwy boczne przy drzwiach
było Audi B4 80 2.0, było Audi A4 1.9...
jest A6 1.9

Awatar użytkownika
ShoofeL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 2002
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.5TDI AYM 155KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: ShoofeL » 05 lip 2009, 11:56

ja też mam "zwykłą" wersję a kierę mam 3 ramienną z Esy :-)
Nawet w kodach wyposażenia mam napisane :-)

Ale znaczka na kierownicy niestety nie mam :-P

Awatar użytkownika
ShoofeL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 2002
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.5TDI AYM 155KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: ShoofeL » 05 lip 2009, 21:13

slavi16 pisze:Pewnie poprzedni właściciel upłynnił go na "aledrogo" :mrgreen:
hehehe...
Prędzej na Ebay'u :-P bo zakupiłem furkę w DE :d
A tak poważnie, to nawet w opcjach wyposażenia mam wpisaną kierę z "S" :-)

Awatar użytkownika
rash
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rash » 10 lip 2009, 22:18

A ja mam pytanie - czy z 80tki kierownica Ska z poduchą będzie pasowała do C5? Może pytanie głupie, ale kierowniczka Ska od 80tki to obecnie rarytasik, który posiadam. :>

Swedish Audi

Post autor: Swedish Audi » 13 lip 2009, 23:28

Ja podobnie jak Shoofel,mam kiere od eski ale bez logo,w papierach mam napisane Sportpaket,wersja na Szwecje.

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 05 gru 2011, 17:38

Witam podłącze się pod temat koledzy mam do was pytanie odnośnie pakietu s-line przeszukałem już wszystko wszędzie piszą,że pakiety s-line były od rocznika 2002 moje pytanie brzmi jakim cudem w starszych rocznikach były kiery s-line montowane czy w starszym roczniku nazywała się kiera sport a nie s-line.

Art.

Sportowe pakiety ''S line'' dla modeli Audi
01 października 2002

Firma "quattro GmbH" z siedzibą w Neckarsulm jest w 100% własnością koncernu AUDI AG. Uzupełnia ofertę Audi niepowtarzalnymi liniami produktów, ukierunkowanych na indywidualizm, sportowy charakter i ekskluzywność.

Ona to właśnie wprowadziła linię produktów zwaną " S line". Nazwa ta łączy modele Audi wyposażone w pakiety o sportowym charakterze. Gama samochodów "S line" obejmuje następujące modele: A2, A3, A4, A6 oraz TT.

Koncepcja "S line" bazuje na seryjnie produkowanych modelach, którym nadano sportowy charakter m.in. poprzez następujące elementy:
- zawieszenie sportowe "S line" - obniżone o 20 mm
- fotele sportowe z elektrycznie regulowanym ustawieniem odcinka lędźwiowego dla obu foteli przednich,
- specjalną strukturę tapicerki: część zewnętrzna ze skóry, część wewnętrzna z materiału "Speed",
- system informacyjny FIS (komputer pokładowy z systemem "auto-check" i wskaźnikiem temperatury zewnętrznej),
- sportowe koło kierownicy pokryte skórą
- dźwignię zmiany biegów oraz dźwignię hamulca ręcznego w skórze.

Zewnętrznie auta w wersji "S line" wyróżniają się dzięki:
- napisom "S line" na bocznych listwach ochronnych drzwi tylnych (w Audi TT z boku między drzwiami a nadkolem, w A3 w wersji 3-drzwiowej na drzwiach bocznych),
- lusterkom zewnętrznym i klamkom w kolorze nadwozia,
- 9-ramiennym obręczom kół ze stopów metali lekkich,
- dodatkowym kolorom lakieru (perłowy czerwony "Misanorot", srebrny "Avussilber").

Opcjonalnie możliwe jest także zamówienie dźwigni zmiany biegów pokrytej aluminium (dla wszystkich modeli). W Audi A4 i A6 pakiet "S line" może dodatkowo zawierać wielofunkcyjne koło kierownicy i elektryczną regulację foteli przednich (również z pamięcią). W Audi TT "S line" dostępne są również reflektory ksenonowe z osłonami w kolorze tytanu.

Nowa wersja wyposażenia "S line" nadaje modelom Audi jeszcze bardziej sportowy wygląd, a dzięki udoskonaleniom we wnętrzu - także bardziej indywidualny charakter.

Uzupełnieniem dynamicznego wyglądu klasycznych modeli Audi w wersji "S line" jest obniżone podwozie ze specjalnie dobranym zawieszeniem i bardziej sztywnym resorowaniem, co zapewnia jeszcze lepszy kontakt pojazdu z podłożem. Odlewane ze stopów metali lekkich obręcze kół (9-szprychowe) podkreślają także optycznie sportowy charakter wersji "S line".

Sportowe, dokładnie dopasowane do sylwetki fotele gwarantują doskonałe trzymanie podczas pokonywania zakrętów. Są one wykończone skórą i tkaniną "Speed" (w kolorze czarnym) oraz wyposażone w regulowane elektrycznie ustawianie odcinka lędźwiowego (dla obu foteli przednich). Wrażenie siły i dynamiki potęguje sportowa trójramienna kierownica pokryta perforowaną skórą. Dźwignia zmiany biegów i dźwignia hamulca ręcznego również pokryte są skórą.

Pakiety S-line dostępne są dla następujących wersji silnikowych:

Audi A2:
1,4 (75KM)
1 ,4 TDI (75KM)
(z manualną 5-biegową skrzynią biegów)

Audi A3:
1,8 T (150KM)
1,8 T (180KM)
1 ,9 TDI (100KM)
1,9 TDI (130KM)
(z nadwoziem 3 i 5 drzwiowym, manualną 5 i 6-biegowa skrzynia biegów, napędem na przednie koła i quattro)

Audi A4 (Limuzyna i Avant):
1,8 T (163KM)
2,0 (130KM)
2,4 (170KM)
3,0 (220KM)
1,9 TDI (130 KM)
2,5 TDI (163 KM)
2,5 TDI (180KM)
(ze skrzyniami biegów: manualną 5 i 6-biegową, tiptronic i multitronic; napędem na przednie koła i quattro)

Audi A6 (limuzyna i Avant):
1,8 T (150KM)
2,0 (130KM)
2,4 (170KM)
3,0 (220KM )
2, 7 T (250KM)
1,9 TDI (130 KM)
2,5 TDI (163 KM)
2,5 TDI (180KM)
(ze skrzyniami biegów: manualną 5 i 6-biegową, tiptronic i multitronic; napędem na przednie koła i quattro )

Audi TT (coupe i roadster):
1,8 T (150KM)
1,8 T (180KM)
1 ,8 T (225KM)
(ze skrzyniami biegów: manualną 5 i 6-biegową, tiptronic i multitronic; napędem na przednie koła i quattro)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl