Witam mam problem a mianowicie nie mam pojecia jak zdemontowac tylne oparcie (nie rozkladane)
odkrecilem dwa torsy w dolnej czesci kanapy wyciagnalem dwa piny mocujace srodkowy zaglowek i nadal cos trzyma ale za cholere nie wiem co :-x
Pomozcie
[A6] jak zdemontowac tylne oparcie w sedanie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
kolego dokładnie trzeba odkręcić 2 torksy u dołu siedzenia, wyjąć wszystkie zagłówki i co najważniejsze plastikowe gniazda te w których siedzą zagłówki musisz je wyjąć z oparcia i wtedy ono wyjdzie , bo one właśnie trzymają, co prawda pewnie łatwo nie wyjdą ale pokombinuj tam sa zatrzaski, musisz je koniecznie wyciągnąć jak to zrobisz wszystko bez problemu wyjmiesz 

- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
Cześć, mam problem z demontażem tego właśnie oparcia. Plastikowe mocowania od środkowego zagłówka zdemontowałem (miałem dostęp od strony bagażnika), ale nie mogę sobie poradzić z tymi plasikami od bocznych zagłówków. Może ktoś mi podpowie jak i czym je zdemontować, z mojeje strony brak pomysłu.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
[A6 C5 ] roleta
podepne sie pod temat tez probowalem polozyc tylne siedzenia ale mam jeszcze rolete chowana i jak myslicie mimo to moge polorzyc tez siedzenia??
jak sie dba to sie jezdzi..

Panowie nie trzeba nic odkrecać!!
Zdejmujecie dolną kanpę (mocno do góry),a następnie tylne oparcie mniej wiecej pośrodku ciągniesz w górę. (są tam normalne zaczepy, o które zaczepia się wypustki na oparciu). Można wyjąć zagłówki- łatwij manewrować w środku z kanapą. I po kłopocie (u siebie wyciagałem ze 2 razy).
Zdejmujecie dolną kanpę (mocno do góry),a następnie tylne oparcie mniej wiecej pośrodku ciągniesz w górę. (są tam normalne zaczepy, o które zaczepia się wypustki na oparciu). Można wyjąć zagłówki- łatwij manewrować w środku z kanapą. I po kłopocie (u siebie wyciagałem ze 2 razy).
1,9 TDI -115KM...sacreble...
LIVE is 2fast 2be SLOW...sacreble...
LIVE is 2fast 2be SLOW...sacreble...