i jak go ustawić?
Jak włączyć tempomat? :D
Jak włączyć tempomat? :D
mam coś takiego, to jest tempomat?
i jak go ustawić?
![Obrazek]()
i jak go ustawić?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Tu masz instrukcję do swojego auta:
https://a6klub.pl/dload.php?action=file&id=39
https://a6klub.pl/dload.php?action=file&id=39
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Troszkę zdubluję odpowiedzi Kolegów powyżej i jednocześnie usystematyzuje:MaTyS pisze:mam coś takiego, to jest tempomat?
i jak go ustawić?
- tempomat uaktywniasz przesuwając suwak w pozycję 'EIN', a dezaktywujesz przysuwając w pozycję 'AUS'
- jeżeli chcesz zapamiętać prędkość powiedzmy 100km/h - rozpędzasz się do tej prędkości i wciskasz przycisk na końcu manetki o symbolu '-> -'od tego momentu samochód będzie utrzymywał daną prędkość
- jeżeli chcesz wyłączyć podtrzymywaną prędkość (tempomat) to naciskasz sprzęgło, hamulec, bądź dezaktywujesz tempomat (pozycja AUS)
- jeżeli chcesz powrócić do poprzedniej prędkości (po wciśnięciu sprzęgła | hamulca) przesuwasz suwak na moment w pozycję 'AUFN' - samochód sam włączy tempomat i wróci do poprzedniej prędkości
- jeżeli jedziesz na tempomacie i chcesz zmniejszyć prędkość wciskasz i przytrzymujesz przyciski '-> -' do czasu aż samochód zwolni do żądanej prędkości, a następnie możesz go puszczasz
- jeżeli jedziesz na tempomacie i chcesz zwiększyć prędkość przesuwasz suwak w pozycję 'AUFN' do momentu aż samochód przyśpieszy do żądanej prędkości, a następnie go puszczasz
Popróbujesz troszkę i na pewno dojdziesz jak on działa

Wszystkie powyższe info znajdziesz w instrukcji podesłanej przez Kolegę MaTyS,