Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[Audi A6 C5] jak rozebrac fotel kierowcy?

Wnętrze
Awatar użytkownika
xpbit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: xpbit » 16 paź 2012, 21:19

mi pękło takie mocowanie od frontu fotela przez które przechodzi bolec taki z zawleczką i mam zamiar to pospawać mam nadzieję że taki zabieg chyba wytrzyma dalsze użytkowanie ?? :)

kolego a mógłbyś po kolei opisać co rozebrać żeby wyciągnąć fotel z samochodu ?

Pozdrawiam <rotfl>
_________________________________ Audi Quattro______________________________

Awatar użytkownika
Lukash
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lukash » 17 paź 2012, 15:19

axe pisze: Albo wiec robisz sam nowy drut albo kupujesz na szrocie (jak ja) oparcie za 20 pln bez tapicerki i przekladasz co Ci potrzeba
jeszcze dziś po obiedzie polecę kupić gdzieś nowy drut i spróbuję zrobić nowy sam. jak się nie uda to wtedy polecę gdzieś na szrot choć u mnie w koszalinie to będą chcieli mnóstwo złotówek za oparcie.

no i lipa z tym drutem. nie da rady go wyciągnąć. jutro jak będę wracał z pracy to zajadę gdzieś na szrot i poszukam oparcia.

[ Dodano: 2012-10-18, 18:52 ]
byłem dziś na szrocie i nie dostanę samego oparcia tylko cały fotel za 100 zł.
poczekam może gdzieś się znajdzie oparcie za grosze albo kolega axe załatwi gdzieś za 20 zł :p

a z tym drutem to jest tak że to jest ten sam drut który idzie w górę i te plastiki się po nim suwają a u dołu są złączone.
Robert Ferrari czeka

marcinzpolski
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marcinzpolski » 24 sty 2014, 12:18

witam! nie chce zakładać nowego tematu, a szukając nie znalazłem:/ moje zapytanie jest następujące: czy obicie, tapicerkę można przełożyć z fotela, siedzenia pasażera do siedzenia kierowcy i odwrotnie. Bo fotel kierowcy jest w kiepskim stanie a mam do nabycia za grosze elegancki fotel pasażera i chciałbym przełożyć samo poszycie zarówno siedziska jak i oparcia.

Wymoderowałem post zgodnie z Regulaminem Forum (szalony)
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez marcinzpolski, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto ma miękkie serce, ten ma twardą d..e

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: kot919 » 24 sty 2014, 16:18

marcinzpolski pisze:czy obicie, tapicerkę można przełożyć z fotela, siedzenia pasażera do siedzenia kierowcy i odwrotnie
Co do siedziska to jestem pewien, że nie da się tego zrobić - od wewnętrznej strony są wcięcia na zapięcia pasów- jeżeli zamienisz je stronami, to zapięcia te będą obcierać o tunel (sprawdziłem, bo chciałem zrobić to samo u siebie).
Jeżeli chodzi o oparcia, to teoretycznie powinno wszystko pasować, jednakże pod jednym warunkiem - musisz oddzielić tapicerkę od gąbki (no chyba że wytniesz nowe miejsce na poduszkę i zaślepisz stare).
Poza tym, nie jestem pewien, czy przypadkiem oparcia nie mają specjalnych przeszyć, które mają się rozejść po wybuchu poduszki.

Moim zdaniem nie ma co ryzykować i poszukać albo fotela kierowcy w dobrym stanie albo dać to tapicera i naprawić to czego mu brakuje <okok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl